smartphone feestdagen

Telefoongebruik tijdens de feestdagen, hoe ga je er mee om?

Vrouw By dec 16, 2019 No Comments

Het is halverwege december en de feestdagen komen er weer aan. Tijd voor gezelligheid, vrienden en familie. Tijdens de feestdagen wisselen je smartphone en het gezellige samen zijn zich nog wel eens met elkaar af. Je wilt foto’s maken van de mooie momenten om herinneringen tastbaar te maken en verdere vrienden en familie fijne feestdagen wensen. Bedenk je wel dat het, voor degenen waar jij de feestdagen meer viert, niet erg gezellig is wanneer jij drukker bent met je smartphone dan met je omgeving. Telefoongebruik tijdens de feestdagen, hoe ga je daar nu goed mee om?

Je smartphone dichtbij tijdens de feestdagen?

De feestdagen zijn dagen die ik het liefst doorbreng met mensen die dicht bij me staan. Mensen die speciaal voor me zijn en waar ik me bij thuis voel. Ik ben dan ook zeker een voorstander van het moment zelf beleven. Desondanks heb ik mijn telefoon eigenlijk altijd bij me omdat het ook zijn voordelen heeft.

Mijn voornaamste reden van telefoongebruik tijdens de feestdagen is dat ik momenten graag vastleg. Dit zou je natuurlijk met je camera kunnen doen, maar ik maak eigenlijk de meeste foto’s met mijn smartphone. Daarnaast kan je contact houden met andere mensen met wie je de feestdagen graag had willen vieren, maar die bijvoorbeeld aan het werk zijn of andere plannen hadden. Zo kun je toch een beetje contact houden of via bijvoorbeeld Instagram bekijken hoe zij de feestdagen doorkomen. Met Simyo prepaid internet doe je dit heel gemakkelijk. Daarbij is het wel prettig om dit gebruik te minimaliseren zodat je niet constant met je telefoon in je handen zit. Dat is namelijk niet erg gezellig voor het gezelschap waar jij je in bevindt. Juist door te kiezen voor prepaid internet ben je er veel meer bewust van  hoeveel data je gebruikt en dus of je misschien niet teveel op je smartphone zit tijdens de feestdagen.

Telefoon tijdens het diner

Niets zo ongezellig als telefoons die constant afgaan tijdens het kerstdiner. Bij het kerstdiner hebben wij dan ook geen telefoons aan tafel. Een uitzondering om even een foto van het hele gezelschap te maken daargelaten, maar appen en bellen is een echte ‘no go!’

Ook tijdens het natafelen gebruiken we onze telefoon eigenlijk niet. Dit omdat we overmatig gebruik van de smartphone tijdens de feestdagen zonde vinden. Met kerst gezellig spelletjes doen? Dan zal er ook echt wel een kiekje gemaakt worden, maar wanneer we in een spannend spel zitten is geen smartphone toch wel erg prettig.

Oudejaarsavond

Dan heb je natuurlijk nog oudejaarsavond. Je weet het, het is 00.00 uur en je krijgt appjes, berichtjes en belletjes binnen. Is dat erg gezellig? Misschien niet, misschien wel. Even na twaalf de belangrijkste personen een appje sturen vind ik zeker wel kunnen. Vaak doe ik dit wanneer ik zie dat anderen dit ook even doen. Ik pak dan mijn momentje en bericht de mensen die dicht bij me staan en echt belangrijk voor me zijn. Ik ga niet mijn hele telefoonlijst appen.

De rest van het moment deel ik graag met de mensen met wie ik dan ben. Gelukkig leven we nu in een tijd dat appjes meteen overkomen en je niet meer midden in de nacht constant sms’jes krijgt. Of je nu een prepaid abonnement hebt, een sim only of een toestel met abonnement, tegenwoordig heb je eigenlijk overal goed bereik. We hoeven de berichten dus niet meer voor 00:00 uur te verzenden.

Beleven of vastleggen?

Daarnaast wil ik je de tip meegeven om niet alles te willen vastleggen op camera. Afgelopen vrijdag waren we bij Disney on Ice, het was prachtig en we hebben genoten! Ik wilde in mijn stories graag dit moment met jullie delen. Erg leuk natuurlijk, maar doordat ik hier zo druk mee was ‘vergat’ ik tijdens de show af en toe te genieten van het moment. Het beleven kan soms zoveel meer doen dat het vastleggen. Want de herinneringen die je maakt, maken de feestdagen uiteindelijk ook wat ze zijn moeten: een tijd om van te genieten!

disney on ice

Hoe zit het met jullie telefoongebruik tijdens de feestdagen?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.