voordelen van jaloezieën

Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Huis & Tuin By dec 16, 2019 No Comments
Wanneer je denkt aan het vervangen van de raamdecoratie in huis overweeg je de verschillende soorten mogelijkheden. Je weet wat je smaak is, nu moet je jouw wensen daar nog op afstemmen. Op het moment zijn jaloezieën erg populair voor alle soorten kamers in je huis. Maar wat zijn nu de voordelen van jaloezieën? Dat lees je natuurlijk hier!

Wat zijn de voordelen van jaloezieën?

Waarschijnlijk ben je al bezig geweest met het oriënteren op de soort raamdecoratie die je voor je ramen wilt hebben. Iedereen heeft raambekleding nodig in huis, dat kan natuurlijk voor verschillende doeleinden zijn. Lamellen, ook wel jaloezieën genoemd, zijn erg geliefd en dat is niet voor niets zo. Ze staan mooi en knus en maken de kamer helemaal af. Deze eyecatchers hebben nog veel meer voordelen en die punten lees je hier stuk voor stuk onder:

1. De keuze is reuze

Er zijn ontzettend veel voordelen van jaloezieën, en een groot voordeel is dat ze in allerlei verschillende soorten, maten, materialen en stijlen te verkrijgen zijn. Naar welke kleur je ook opzoek bent, je vindt hem. Ook de materiaalsoorten zijn zeer divers. Houten lamellen zijn op het moment erg in de mode, maar ook aluminium, PVC en bamboe doen het erg goed! Ga je voor horizontaal of juist verticaal? Allemaal dingen waar je over na zult denken en waar je uiteindelijk een keus uit gaat maken. Ga meteen inspiratie opdoen bij Topjaloezieen.nl!

2. Onderhoudsvriendelijk

Een van de meest prettige voordelen van jaloezieën is dat ze erg onderhoudsvriendelijk zijn. Ze zijn erg simpel schoon te houden zodat je niet bang hoeft te zijn dat er veel stof tussen blijft zitten. Je haalt een doekje door de jaloezieën en ze zijn zo schoon. Ook zou je natuurlijk gebruik kunnen maken van een jaloezie reiniger zodat ze in een mum van tijd weer stofvrij zullen zijn. Wanneer je de keus hebt gemaakt om voor brede jaloezieën te gaan ben je helemaal snel klaar met het afstoffen en schoonmaken.

3. Lichtinval

Wanneer je jaloezieën als raamdecoratie in je huis hebt kun je erg makkelijk zelf bepalen hoe jij de lichtinval wilt hebben. Kun je ook zo genieten van natuurlijk licht in huis? Dan passen lamellen prima bij jou. Je kunt namelijk zelf de hoeveel van de lichtinval bepalen door ze zo te draaien dat de lichtinval precies naar jouw wens is.

4. Privacy

Wat ik ook één van de fijne voordelen van jaloezieën vind is dat je zelf helemaal de controle hebt over de inkijk, en dus privacy, in jouw huis. Je kunt ze namelijk zo instellen dat jij bepaald hoeveel privacy jij nodig hebt. Draai je ze helemaal open, dan kunnen voorbijgangers ook bij jou naar binnen kijken. Hoe verder je ze dicht draait, hoe minder zicht een ander op de binnenkant van je woning heeft. Daarentegen kun jij wel weer goed naar buiten kijken. Perfect toch?!

5. Isolerend

Jaloezieën werken isolerend. Wanneer het buiten kouder wordt, wil jij je huis natuurlijk lekker warm houden. Is het zomer, dan wil je het binnen natuurlijk graag koeler houden dan dat het buiten is, helemaal met tropische temperaturen. Jaloezieën staan er met name om bekend dat ze er goed isolerend werk verrichten. Groot pluspunt dus. Ze zorgen ervoor dat de kamers een aangename temperatuur behouden onder de verschillende weersomstandigheden buiten. In de winter merk je het, maar in de zomer zeker ook. Heb jij grote ramen, dan zul je herkennen dat je in de winter langs de ramen veel kou kunt voelen. Plaats je er jaloezieën, dan scheelt dit je zeker wanneer je de energierekening ziet.

Veel succes met het uitzoeken van de perfecte jaloezieën voor jou!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.