betere schoolprestaties

Hoe je je kind thuis stimuleert betere schoolprestaties te leveren

Mama & Kinderen, Tieners By mrt 03, 2020 No Comments

Of het nu aankomt of huiswerk maken of leren voor een toets: je kind brengt aardig wat van z’n schoolleven naar huis mee. Maar hoe kan je je kind thuis prikkelen om zo veel mogelijk uit de lesstof te halen en zo met betere schoolprestaties thuis te komen? Dat lees je in dit blog.

Betere schoolprestaties? Maak van huiswerk maken een routine

Plan voor je kind elke dag op een vast tijdstip een bepaalde hoeveelheid tijd in, waarin hij of zij aan schoolwerk kunnen werken. Wanneer je kind vroeg uit is, kan dit bijvoorbeeld al voor het avondeten. Dan hebben ze nog de hele avond voor zichzelf. Wanneer je je kind elke dag op een vast tijdstip aan het schoolwerk zet, zal je dit routine in jullie huishouden worden.

Extra steuntje in de rug

Wanneer je kind op school voor een bepaald vak minder goede punten haalt, wil dat niet meteen zeggen dat hij of zij er niks van kan. In zo’n geval kan het verfrissend zijn voor je kind om dezelfde lesstof door iemand anders uitgelegd te krijgen om zo betere schoolprestaties te bereiken in dit vak. Hierbij kan een bijlesdocent heel goed helpen. Of je je kind nou op privé- of groepsbijles stuurt, bijles is altijd kleinschaliger dan een klaslokaal en er is dus ook meer ruimte voor je kind om extra uitleg te vragen of om specifieke vragen te stellen.

Lees ook: Buitenspelen niet leuk? Zo wordt het wel leuk!

Geef je kind de leiding

Buiten het bepalen van een vast tijdstip voor het maken van schoolwerk, is het verstandig je kind zo vrij mogelijk te laten om goede schoolprestaties te scoren. Bijvoorbeeld in welke volgorde alles gedaan wordt. Wanneer het werk bijvoorbeeld niet af is, zal je kind zelf de consequenties daarvan moeten ondergaan. Zo leer je je kind verantwoordelijkheid te dragen voor zijn of haar eigen zaken. Hou wel toezicht op, mocht het om wat voor reden dan toch misgaan.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.