Review Thomas stofzuiger: Thomas AQUA+ Pet & Family

Huis & Tuin By okt 30, 2021 No Comments

Wanneer je kinderen en of dieren in huis hebt weet je dat je de stofzuiger regelmatig gebruikt. Wanneer je een combi van deze twee hebt misschien nog wel vaker. Hier in huis gebruik ik de stofzuiger in ieder geval (bijna) iedere dag. En sinds wij twee katten in huis hebben soms wel twee keer per dag. Ze zijn heel lief, gezellig en lekker zacht. Maar doordat ze zo heerlijk zacht zijn betekent dat ook dat ze haar verliezen, iets wat logisch is bij huisdieren. Ik kan er slecht tegen als er haar zichtbaar op de grond, bank of andere meubels ligt, dus ik was erg blij dat ik de Thomas AQUA+ Pet & Family mocht reviewen. Je leest er in dit artikel dan ook alles over:

Review Thomas AQUA+ Pet & Family

De stofzuiger van Thomas stofzuigers heb ik nu een tijdje in huis en heb er ook echt de tijd voor gehad om me er goed in te verdiepen om een fijne en juiste review neer te zetten. De stofzuiger heeft veel mogelijkheden en een prettige gebruiksaanwijzing. 

Stofzuigen

Met deze stofzuiger kan je op twee verschillende manieren normaal stofzuigen. Dit kan doormiddel van een waterfiltersysteem of door de bijgeleverde stofzuigerzak te gebruiken. Wanneer je de stofzuigerzak gebruikt stofzuig je zoals je dat met iedere andere stofzuiger met zak doet. Gebruik je het waterfiltersysteem dan vul je de opvangbak met minimaal 1 liter water. Doordat het opgezogen stof, zand, haren, noem het maar op, zich met het water vermengt heb je totaal geen last van stof als je de stofzuiger leegt, maar ook nare geurtjes uit de stofzuiger zijn hiermee verleden tijd.

  1. Gewoon stofzuigen (mét of zonder stofzuigerzak)
  2. Waszuigen
  3. Natzuigen

Natzuigen

Wanneer je echt vocht moet opzuigen is dit een prettige optie van de stofzuiger. Alle moeders zullen het herkennen: kinderen die de beker met drinken omgooien. Dit is met deze stofzuiger prima op te zuigen.

Waszuigen

Met de Thomas AQUA+ Pet & Family kun je ook waszuigen. Het is dan ook een stof- en waszuiger in één. Tijdens het waszuigen is het mogelijk om nat te reinigen met de stofzuiger. Zo verwijder je gemakkelijk vlekken op bijvoorbeeld de bank of het kleed. Bij ons valt er nog wel eens een glas drinken van het kleine tafeltje en een vlekje zit met vette kinderhandjes zo op de bank. Ideaal vind ik deze functie dan ook. Ook de vloer is te reinigen met de Thomas Aqua+ Pet & Family.

Met de Protex of Profloor reinig je professioneel de vloer of bijvoorbeeld het tapijt. Wel is het goed om te weten dat het natuurlijk geen echte dweil is. Waszuigen met de Thomas Aqua+ Pet & Family doe je doormiddel van een sproeisysteem. Tijdens het stofzuigen druk je het hendeltje in en komt het water door het sproeisysteem op de grond terecht vlak bij de zuiger.


 Het huishouden van Jan Steen

Nee dat is natuurlijk een beetje overdreven. Maar met drie kinderen, twee volwassenen en twee katten in huis is het een gezellige boel. We doen ons best om het toch netjes en schoon te houden, maar dat kan soms knap lastig zijn helemaal wanneer de kinderen alle drie een vriendje of vriendinnetje meenemen. Gelukkig is het vaak erg gezellig, maar soms is het toch lastig om het huis lekker schoon te houden.

Stofzuigen met de Thomas AQUA+ Pet & Family

Eerlijk is eerlijk, ik had mijn bedenkingen over stofzuigen met een watersysteem. Maar na het regelmatig gebruiken van dit systeem ben ik om. Hij zuigt erg goed en nare luchtjes en ronddwarrelend stof is verleden tijd. Afhankelijk van het kopstuk dat je gebruikt kan de stofzuiger wel wat lawaai maken. Persoonlijk vind ik dat niet vervelend. Wel is het belangrijk dat je na gebruik het vuile water wegspoelt in bijvoorbeeld de put of het toilet. Daarnaast moet je de vuilwatertank en de filters even goed uitspoelen en droogmaken na gebruik. Het lijkt misschien veel werk, maar het valt mij persoonlijk reuze mee. De eerste keer is het even goed opletten wat je doet, maar iedere andere keer erna gaat het sneller.

Thomas Aqua+ Pet & Family waterreservoir

Stofzuigen met de stofzuigerzak gaat ook prima. Het is een grote zak waar je een hele lange tijd mee kunt doen. Het voordeel hiervan is dat je de zak niet hoeft te reinigen. Wanneer je veel haren en wat verdwaalde kattenbakkorrels moet opzuigen vind ik het prettig om dat ik de afvalbak te kunnen gooien. Dan schud ik de zak gewoon in uit in de kliko.

stofzuiger met zak

Het natzuigen met de Thomas AQUA+ Pet & Family

Een prettige optie op deze zuiger. Ik gebruik hem niet vaak, maar toch is het handig dat het kan. Een glas water dat is omgevallen is zo opgezogen. Daarentegen pak ik daar ook snel gewoon even de dweil voor.

Het waszuigen

Op onze tegels in de badkamer gaat dit niet zo heel lekker, het water gaat niet heel snel tussen de voegen weg. Maar over het eindresultaat ben ik niet ontevreden. Het duurt wat langer dan met een dweil, ofwel het blijft iets langer nat. Maar schoon is het zeker.
Onze pvc-vloer in de woonkamer en keuken is een groot succes. Het waszuigen werkt daar namelijk heel erg goed. De zuiger heeft een prettige zuigende werking op pvc. Na gebruik dien je alles wel weer schoon te maken: denk hierbij aan de filter, de waterbak en ook het opzetstuk.

Mijn ervaringen met de Thomas Aqua+ Pet & Family

Al met al ben ik zeer tevreden over deze stofzuiger. Hij heeft een lekker kek kleurtje, zuigt en reinigt goed. Er zitten diverse kopstukken bij waarmee je in iedere situatie het juiste kopstuk kunt gebruiken. Wel is de stofzuiger wat aan de zware kant. Wanneer je er meerdere trappen mee op moet is dit misschien niet zo prettig. Maar daar staat tegenover dat het een grote stofzuiger is waar ook veel prut in kan en hij veel mogelijkheden heeft.
Zo vind ik het ontzettend prettig om de bank en het tapijt met de speciale kopstukken te reinigen en zuigen. De kattenharen zijn ook van het tapijt en de bank zo verwijderd. Iets wat ik toch wel heel erg prettig vind.
Thomas Aqua+ Pet & Family

Is de Thomas stofzuiger een aanrader?

Hier zeg ik volmondig ja op! Hoewel hij dus wel zwaar is en wat lawaai kan maken bij het gebruik van de Turbobrush vind ik het echt een hele fijne stofzuiger. Hij heeft veel accessoires waardoor je veel mogelijkheden hebt met deze stofzuiger.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.