boodschappen doen met kinderen

Help!!! Boodschappen doen met kinderen

Mama & Kinderen By apr 07, 2018 3 Comments

Mark is dit weekend een weekendje weg, dat betekent meteen dat ik thuis ben met 3 kinderen. Dus ook boodschappen doen met kinderen was één van de dingen op de planning. Vrijdag iets na 12.00 uur brachten we Mark weg en daarna zouden we doorgaan om samen boodschappen te doen. Een politieagent was er niets bij…

Boodschappen doen met kinderen

Ik had natuurlijk al eerder de boodschappen kunnen doen voor dit weekend, had gekund. Niet gedaan. Ik vond boodschappen doen met kinderen ook wel een puik plan. Eerst naar de Aldi, dat ging prima. Toen deden de oortjes het nog. Scheelde dat ik daar niet veel hoefde te halen en we met 5 minuten weer in de auto zaten. Vervolgens naar de AH. Super dat ze daar zo’n kindercomputer hebben staan. Zo kan ik rustig door de paden om het karretje vol te gooien. Emma zit in de maxicosi en valt ondertussen in slaap. Af en toe komt Merel me opzoeken en dramt om wat lekkers mee te nemen. Oke, dit deed ik vroeger zelf ook altijd. Iets met de appel valt niet ver van de boom. Allebei mogen ze een zak chips uitzoeken.

Mama wil betalen

Als ik de kar bijna vol heb met alles wat ik hebben moet loop ik naar de kindercomputer en mijn 2 kinderen die ondertussen kibbelen over wie er nu mag. Tijd om een eind aan deze discussie te maken. ” Mama wil betalen jongens, we gaan.” Omdat het altijd even duurt voor ze daadwerkelijk klaar zijn om te gaan, ja omgekeerde wereld… loop ik nog door het laatste pad richting kassa. Hoor ik weer gekibbel, ook stampvoetend zie ik Bram staan.. Een diepe zucht en ik drentel met Emma en de kar weer richting Merel en Bram. Weer ruzie over wie er mag.. En het gezeur om wat ze nog willen hebben en nog willen blijven begint weer. ”Nee, jullie hebben allebei al chips uitgezocht, nee we gaan geen spelletje meer doen. Blijf van je zus af!! Nee Merel, jij mag dat ook niet doen! Jongens!! Nu ophouden! We gaan, mama wil betalen”. Wat dat betreft zijn de kindvriendelijke maaltijdboxen toch een uitvinding, leveren ze gewoon thuis af. Had ik deze toch al chaotische week moeten doen.

Bij de kassa

Heb ik ze eindelijk zover dat ze mee zijn naar de kassa, maken ze ruzie over wie wat op de kassaband mag leggen… Weer een diepe zucht, een strenge blik, een toegesproken woordje. Eindelijk ze blijven van elkaar af en luisteren. We zijn aan de beurt en ik kan afrekenen en de spullen inpakken. Ze krijgen een snoepje van de kassière en willen helpen inpakken. Zo zijn ze dan ook wel weer, helpen vinden ze leuk. Bram geeft me glazen potjes met babyvoeding aan, speciaalbier wat ik voor Mark kocht en alles wat breekbaar was wist mijn kleine ekster te vinden. Ik had veel boodschappen en was druk met 3 kinderen. Ogen voor en achter, ik kwam ze te kort. Je zult het waarschijnlijk herkennen. Hier bij de AH in wierden helpen ze met inpakken van boodschappen als je veel hebt en er handjes over zijn. Wat was ik de dame dankbaar die even snel wat handjes hielp. Ze pakte snel de breekbare spullen voor me in de tassen. Bram was iets wat teleurgesteld, want hij wou dat graag doen. Maar wat vond ik het fijn dat zij ze even snel voor zijn grijpgrage handje wegpakte.

Alleen boodschappen doen

Normaal gesproken doe ik de grote boodschappen alleen. Ik vind het dan heerlijk om even zonder kinderen te zijn en rustig de boodschappen te halen die nodig zijn. Sta ik ook niet met opgetrokken wenkbrauwen bij de kassa als ik weer iets op de band voorbij zie komen wat op wonderbaarlijke manier in het karretje is gekomen. Het is een stuk rustiger dan boodschappen doen met kinderen en ik heb alles een stuk sneller. Af en toe neem ik ze natuurlijk mee, maar als het even kan ga ik alleen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

  1. Susan | Since 1994 schreef:

    Zelf ben ik alleen en vind ik het wel lekker en misschien zelfs ‘rustgevend?’ om boodschappen te doen. Gewoon even struinen en bedenken wat ik wil eten en op zoek gaan naar de beste deals en 35% korting stickers, haha.

  2. priscilla schreef:

    Wij doen eigenlijk altijd boodschappen met z’n drietjes. Handig, want dan kan ik de boodschappen meenemen in de auto, maar soms onhandig met een kleine meid erbij haha. Ik probeer haar altijd overal bij te betrekken.

  3. tamara schreef:

    Ik vind alleen boodschappen doen al een hele taak doe sinds 3 weken nu bij een pick up en dat bevalt mij wel erg goed eigenlijk

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.