letselschade

Slachtoffer letselschade? Lees dan snel verder!

Gezondheid By jan 24, 2022 No Comments

Ben je het slachtoffer geworden van letselschade? Dan weet je dat hier veel bij kan komen kijken. Wanneer kun je een schadevergoeding bij letselschade eisen en wat zijn de schadeposten? Je doet er goed aan om zoveel mogelijk informatie op te zoeken en bij te houden. Je kan er goed aan doen om een letseladvocaat in te schakelen wanneer je het slachtoffer van schade geworden bent. In dit artikel vertellen we er meer over:

Schakel een letselschadeadvocaat in

Wanneer je het slachtoffer van letselschade geworden bent door bijvoorbeeld een ongeval, kun je dit het beste uit handen geven aan letseladvocaat. Een letseladvocaat weet namelijk precies wat hij moet doen om er voor te te zorgen dat jij het maximale bedrag krijgt. Je hoeft je hierdoor ook geen zorgen te maken om juridische stappen, een specialist zal alles voor je uit handen nemen.

Maak een uitgebreid overzicht van de letselschade

Wanneer je slachtoffer bent geworden van een ongeval is het belangrijk om alles, maar dan ook alles te noteren. Zo kan jouw letseladvocaat ervoor zorgen dat jij uiteindelijk de passende schadevergoeding kunt ontvangen. Denk bijvoorbeeld aan de schade aan je auto, eventuele reiskosten, medische hulpmiddelen, afspraken in het ziekenhuis, maar maak ook foto’s van de situatie. Op het moment dat je dit niet direct doet zul je namelijk waarschijnlijk dingen vergeten. En dat is zonde! Dit betekent namelijk dat het bedrag dat je aan schadevergoeding claimt niet kan kloppen. Je kunt zelfs een behoorlijk bedrag mislopen. Wanneer je een schadevergoeding voor de letselschade claimt die je hebt opgelopen neem je dan ook altijd een specialist in de arm.

Schadeposten bij letselschade

Wanneer je letselschade hebt opgedaan, komen daar veel verschillende soorten schadeposten bij kijken. Een aantal hebben we hierboven al genoemd. Maar iedere situatie is anders, en ook iedere situatie heeft daarom een eigen schadevergoeding. Een schadevergoeding kun je eisen voor bijvoorbeeld kleding, je telefoon, je auto of fiets, maar ook voor de medische kosten die je gemaakt hebt. Een jurist gespecialiseerd in letselschade weet alles stap voor stap voor jou uit te zoeken. Ga daarom nooit alleen aan de slag bij het claimen van een schadevergoeding bij letselschade.

Voorschot letselschade

Wanneer er is vastgesteld dat jij niet verantwoordelijk bent voor de letselschade moet de tegenpartij jouw kosten vergoeden. Doordat jij direct vanaf het moment dat het ongeval gebeurd is kosten maakt, kan jij een voorschot op je vergoeding voor letselschade krijgen. Het is belangrijk dat je dit eist bij de verzekering van tegenpartij. Omdat het wettelijk vastgelegd is dat jij recht hebt op een voorschot moeten ze hiermee instemmen. Uiteraard zal je letseladvocaat je hierbij bijstaan. Wist je dat de letseladvocaat voor jou geen kosten meebrengt?

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.