kinderschoenen kopen

Kinderschoenen kopen, hier moet je op letten:

Mama & Kinderen By feb 28, 2022 No Comments

Kinderschoenen kopen voor je kind, het kan lastig zijn. Zo zijn er namelijk veel verschillende merken, soorten en maten. De adviezen die je op het internet kunt lezen kunnen ook erg tegenstrijdig zijn. De een zegt dat een kinderschoen stevig moet zijn, de ander zegt juist weer dat het ontzettend belangrijk is dat een kinderschoen soepel is. Lastig zeg! Om je meer duidelijkheid te geven over het kopen van kinderschoenen hebben we een uitgebreid onderzoek ingesteld. Lees snel verder om te weten te komen waar je juist wel op moet letten bij het kopen van de juiste kinderschoenen:

Moeten kinderschoenen stevig of soepel zijn?

Deze vraag is simpel te beantwoorden: het ligt namelijk helemaal aan de leeftijd en de fase waarin jouw kindje zich bevindt.

Wanneer een kindje net leert lopen is het namelijk niet nodig om stevige schoenen aan te hebben. Wel is het belangrijk dat de zool van het kinderschoentje soepel is. Wanneer je kindje op ontdekking gaat en de wereld begint te ontdekken zou je jouw kindje ook op sokjes kunnen laten lopen. Toch kan dit minder prettig zijn dan wanneer je jouw kindje schoentjes met een flexibele zool aantrekt. Wanneer je kindje namelijk schoentjes met een soepel zooltje draaft heeft het meer grip dan wanneer het op sokjes loopt. Sokjes zijn glas en een ongeluk zit in een klein hoekje. Daarom adviseren we je om jouw kindje zijn of haar eerste stapjes te laten zetten op een kinderschoen met een flexibele zool.

Wanneer jouw kindje echt goed gaat lopen wordt is het belangrijk dat het om stevige schoenen loopt. Tijdens het lopen en rennen hebben kinderen namelijk belang bij stevige schoenen. Dit is dan ook het moment om stevige kinderschoenen aan te schaffen voor je kind. Daarnaast wil je dat de voeten van jouw kindje goed groeien en stevige schoenen zorgen er mede door dat de stand van de voet van een kind de goede stand aan blijft nemen. Tip: om te voorkomen dat de neusjes van de schoentjes snel slijten kan je kinderschoen kopen met een neus van rubber.

Kinderschoenen kopen met een stevige hiel

Op het moment dat je kindje de leeftijd heeft dat het veel gaat lopen, is het erg belangrijk om schoenen met een stevige hiel te dragen. Wanneer de hiel namelijk te slap is, schuiven de voetjes van je kind makkelijk uit de schoen. Daarnaast moeten de voeten dan te hard werken om de schoenen aan te houden. Hierdoor kunnen de spieren in de voet ook nog eens overbelast raken en dit zijn geen prettige klachten.

Kinderschoenen kopen met de juiste pasvorm

Je weet vast dat het erg belangrijk is dat schoenen goed passen. Dit geldt voor volwassenen, maar zeker ook voor kinderen. Wanneer je kind namelijk te kleine schoenen draagt geeft dit niet alleen klachten aan de tenen, maar het kan de groei van de voetjes van een kind ook in de weg zitten. Hierdoor ontstaan vergroeiingen en vervormingen aan de voet en dit is wel het allerlaatste wat je wil. Kinderen op jonge leeftijd voelen niet altijd dat de schoen te klein is, let hier daarom goed op. Wanneer een kind meer valt dan gewoonlijk is dit ook een teken dat de schoenen te klein kunnen zijn.

Het is belangrijk dat een kinderschoen de voet van een kind genoeg ruimte geeft, maar hij moet ook weer niet te groot zijn. De schoen moet zowel voor de lengte als de breedte van de voet ruim genoeg zijn, dit omdat kindervoeten altijd in ontwikkeling zijn. Het is daarom belangrijk om de voeten van je kind regelmatig te laten opmeten. Doe dit ongeveer om de twee maand. Heb je het gevoel dat de schoenen toch te klein worden na een kortere tijd? Dan is het natuurlijk ook belangrijk om de voetjes te laten opmeten.

De teentjes moeten voldoende bewegingsvrijheid hebben om goed te kunnen bewegen. Wanneer je op de neus van de schoen drukt moet er bij de grote teen van jouw kindje nog wat ruimte over zijn, maar ook weer niet te veel ruimte. Wanneer een schoen namelijk te groot is kan een kind zich makkelijk verzwikken of vallen. Koop daarom altijd kinderschoenen in de schoenmaat van jouw kind en niet een maat te klein of te groot.

Waar let jij op bij het aanschaffen van kinderschoenen?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.