kamperen met kinderen

Redenen om te kamperen met kinderen

Uncategorized, Vakantie & Uitjes By aug 20, 2021 No Comments

Ben jij al eens met de kinderen gaan kamperen? Ja? Dan kan je vast beamen dat dit een groot succes is. Nee? Dan moet je dat echt eens doen! Op de camping kunnen kinderen snel vriendjes en vriendinnetjes maken en kunnen ze in veel gevallen de hele dag buiten spelen. Iedere dag op pad? Dat hoeft echt niet. Kinderen vermaken zich op een camping echt prima. Twijfel je over het kamperen met kinderen? Lees dan snel verder want ik geef je aantal goede redenen waarom kamperen met kinderen echt leuk is!

Snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes

Op een camping maken kinderen erg snel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes. Helemaal wanneer de kinderen dezelfde taal spreken is het gemakkelijk om contact te leggen. En zelfs als er een andere taal gesproken wordt maken kinderen op de camping snel vrienden. Zo kunnen jullie als ouders ook wat voor jezelf doen. Samen gezellig een spelletje doen, een goed boek lezen of iets anders wat je wat je leuk vindt.

kamperen met kinderen

Kamperen met kinderen is betaalbaar

Natuurlijk kun je een vakantie zo duur maken als dat je zelf wilt. Dit is met kamperen niet anders. Ga je met een tent of caravan? Dan ben je in de meeste gevallen goedkoper uit dan wanneer je een chalet of stacaravan huurt. Natuurlijk zijn de kosten per camping en land verschillend. Daarom is het goed om op onderzoek uit te gaan om te kijken wat er in jouw budget past. 1 ding is zeker: je bent goedkoper uit met kamperen dan wanneer je een vliegreis met hotel boekt.

Kamperen met kinderen is avontuurlijk

Het begint vaak al met de reis naar de bestemming. Met de caravan, tent of vouwwagen achter de auto begint de reis. Onderweg lekker picknicken. Kinderen vinden het vaak fantastisch en heel stoer. Eenmaal op de bestemming begint het installeren van de spullen. Super leuk!

In een tent slapen

In een tent slapen is vaak een groot avontuur voor kinderen. Wanneer kinderen de leeftijd hebben bereikt dat ze oud genoeg zijn om zonder ouders in een tent te slapen is dat eigenlijk het allermooiste.

kamperen met kinderen

Je hoeft niet van de camping af

Tripjes? Die zijn in principe niet nodig. Het prettige aan een camping is dat er meestal ontzettend veel te doen is voor kinderen. Op de meest eenvoudige campings kunnen ze zich vaak prima vermaken. Lekker hutten bouwen, voetballen of zwemmen. Is er veel animatie, een prima zwembad en een speeltuin? Waarschijnlijk willen de kinderen de camping niet eens af.

Lekker oude kleren mee

Heerlijk om niet op te hoeven letten dat kleding vies of beschadigd wordt. Op de camping mag je je camping outfit aan en kunnen de kinderen helemaal kind zijn. Hier horen dan ook geen nette kledingstukken bij. Broeken mogen groen en bruin worden van het gras en zand. Maar zeer waarschijnlijk lopen je kinderen de hele dag in de zwemkleding als het weer het toelaat.

Kamperen met kinderen: buiten spelen

Als ja gaat kamperen ben je bijna de gehele dag in de buitenlucht. Ook in de ochtend tijdens het ontbijten ben je vaak al buiten. Als het wat fris is trek dan een lekkere warme trui aan. En wist je dat er ook campings zijn waar je een vuurtje mag fikken? Dat is toch heerlijk?!

Heb ik je al weten over te halen?

kamperen met kinderen

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.