luiers

Luiers, zoveel nodig, zoveel keuzes en zoveel prijzen

Mama & Kinderen, Zwangerschap & Baby By aug 18, 2021 No Comments

Een dagelijks gebruiksvoorwerp bij baby’s: luiers. Wist jij dat je baby het eerste jaar gemiddeld 2000 luiers gebruikt? Dat is 300 kilogram aan vieze luiers per jaar. Veel he!? Het is dus niet gek dat je als ouder kritisch bent in het maken van de juiste, maar vooral bewuste, keuze voor de luiers van je kind.

Duurzaam

Tegenwoordig zijn we met zijn allen bezig om steeds duurzamer te leven. Plastic wordt ingeruild voor karton, het afval wordt keurig gescheiden en we recyclen een hoop. Alhoewel wasbare luiers beter zijn voor het milieu, maakt men hier anno 2021 weinig gebruik van. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het meer tijd in beslag neemt voor de ouder/verzorgende. Een wegwerpluier is makkelijker in gebruik en kan ook door iedereen gemakkelijk verwisseld worden, denk hierbij aan een oma, tante of de kinderopvang.

Aanschaf

Er is een breed scala aan wegwerpluiers op de markt. Elk merk heeft zijn eigen voordelen en nadelen. Zo staat het ene merk voor duurzaamheid en het andere merk voor een goede prijs-kwaliteitverhouding. Ook de prijzen van luiers zijn enorm uiteenlopend en het wil niet altijd zeggen dat de duurste luiers ook de beste luiers zijn. Verdiep je daarom ook goed in de verschillende aanbieders en test een aantal soorten luiers uit. Op deze manier kun je zelf het gebruiksgemak ervaren. Het is niet om je te ontmoedigen, maar ondanks al deze voorbereidingen zullen er alsnog een aantal luiermerken zijn die aan elkaar gewaagd zijn en dus ook blijven.

Eén ding is zeker, luiers zijn een must in de eerste jaren van jouw kleintje en heb je daarom ook veel nodig. Een pak luiers is nou net hetgeen wat niet heel makkelijk te tillen is, vooral niet als je meerdere pakken nodig hebt. Je zult het wellicht eens zijn met het gegeven dat de pakken luiers erdoorheen vliegen. Op het moment dat er luiers gekocht moeten worden, neemt men over het algemeen meerdere pakken mee. Erg onhandig dus als je in je eentje op pad gaat. Hoe fijn is het daarom dat je tegenwoordig online genoeg luiers kunt vinden. Op diverse sites kun je luiers bestellen en deze thuis laten bezorgen. Er is alleen één nadeel: meestal kom je er bij de laatste luiers pas achter dat er nieuwe gekocht moeten worden en dan komen ze vaak pas de volgende dag of dag erop binnen als ze nog besteld moeten worden.

Hoe fijn zou het zijn dat iemand anders voor jou bijhoudt wanneer er nieuwe nodig zijn? Zogeheten luierabonnementen zijn ideaal voor ouders, die zonder erover na hoeven te denken, altijd luiers op voorraad hebben.

 

Zo zie je maar weer, voor elke grote klus is meestal wel een makkelijke oplossing. Wij ouders hebben het al druk genoeg met andere dingen toch?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.