Onze kersthapjes voor het kerstfeest op school

Eten & Drinken By dec 15, 2018 No Comments

In groep 3 en 4 had ik een vriend, Oscar heette hij. Oscar zijn moeder maakte altijd heerlijke hapjes als hij mocht trakteren en bijvoorbeeld kersthapjes met het Kerstdiner. Die broodjes vond ik zo ontzettend lekker dat ik ze dus nu op mijn 32e nog steeds in mijn geheugen gegrift heb staan!

Lang leve Pinterest. De moeder van Oscar maakte een soort van ham/kaas rolls dus die ben ik gaan zoeken. En ik ben kennelijk niet de enige die er gek op is want ze zijn een graag geziene traktatie.

Kersthapjes

Wat hebben we nodig voor deze kersthapjes?

  • Bakpapier
  • Bakplaat
  • Oven

Wat gaat er in dit succesrecept voor kersthapjes?

  • Twee rollen croissantdeeg, kant en klaar uit het vriesvak
  • Pakje achterham
  • Pakje kipfilet
  • Pakje kaasplakken
  • Zakje geraspte kaas

Hoe maken we deze kersthapjes?

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Rol het deeg uit op het bakpapier.
  3. KersthapjesBeleg het deeg met de kaas en daaroverheen de ham of kip en daarover wat geraspte kaas. Laat aan de zijkanten een stukje vrij om het dicht te plakken. Aan de boven en onderkant wel tot aan de rand beleggen anders zijn die broodjes een beetje schraal. Je hebt twee plakken dus ik scheid de ham en kip zoveel mogelijk met het oog op de kindjes die geen ham eten. Mijn zoon zit op school met veel kindjes uit het AZC dus daar wil ik graag rekening mee houden.
  4. Rol het deeg op zodat je een mooie swirl krijgt.Kersthapjes
  5. Duw het even aan zodat de broodjes goed dicht zitten. Van deze swirl ga je namelijk plakken snijden zodat je broodjes krijgt.
  6. Snijd de rol in plakken van ongeveer 2 cm.
  7. Leg de plakken plat op het bakpapier op de bakplaat.
  8. Bestrooi de broodjes nog even met wat geraspte kaas.Kersthapjes
  9. Bak ze af in de oven, dit duurt niet lang dus zet de timer op 5 min en kijk dan zelf even wat je denkt dat ze nog nodig hebben.

Variant 2. Kersthapjes

  • Pizzadeeg wederom kant en klaar, vaak icm de:
  • Rode saus
  • Ham/Kip
  • Kaas
  • Oregano

Het enige verschil is dat je hier eerste het deeg bestrijkt met de rode saus, niet te dik er blijft best wat over in het potje. Ik maak het deeg vaak wel wat platter door het uit te rekken, anders is het dik en gaat het niet zo snel. Even rollen tussen twee vellen bakpapier kan natuurlijk ook.

Dan het vleeswaren en een dikke laag kaas.

Doorsnijden en bestrooien met kaas en oregano.

 

Kersthapjes

Deze afbeelding delen op Pinterest? Doen! Vinden we heel tof❤

Heb je onze andere kersthapjes al gezien? 

kersthapjes

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.