kind verzamelt

Mijn kind verzamelt alles, ik word er soms gek van. | Verzamelingen en obsessies |

Mama & Kinderen By jul 17, 2018 No Comments

De dingen die ik soms in de jaszakken of broekzakken van mijn kinderen vind zijn bijzonder. De echte verzamelaar hier in huis is toch wel Merel. Hier herken ik mijzelf in, maar tegelijkertijd erger ik me er ontzettend aan. Mijn kind verzamelt alles, van steentjes, tot bladeren, slakkenhuizen en paperclips. Noem het maar op, alles wat ze gevonden heeft wil ze ook bewaren.

Herkenning

Ik was ook zo’n verzamelaar, alles wat ik vond moest mee naar huis. Weggooien dat kon echt niet. Ik ging alleen nog een stapje verder. Ik verzamelde niet alleen ”de mooiste stenen”, maar ook ving ik diertjes–> insecten, om er voor te zorgen. Ook had ik een hele slakkendoos die werd omgebouwd tot een slakkenverblijf. Lieveheersbeestje, alles. Eigenlijk best heel erg zielig. Mijn moeder moet vaak gedacht hebben; mijn kind verzamelt alles en ik word er knettergek van.  Gelukkig ben ik van het verzamelen aardig afgestapt. Eens in de zoveel tijd ga ik rigoureus door het huis. Alles wat weg kan gaat dan ook weg! En dat lucht op kan ik je zeggen.

Tekeningen

Elke dag komen mijn kinderen uit school met weer een stapel tekeningen. Natuurlijk erg leuk dat ze mogen knutselen en kleuren. Maar soms krijg ik ook blaadjes mee terug waar 3 strepen op staan, het papier helemaal kapot gescheurd is of gewoon wat op gekrabbeld is. Vulling voor het oudpapier dus. Mijn kind verzamelt alles en wil ook alle tekeningen houden. Daar ga ik echter niet in mee en daar heb ik een goede oplossing voor gevonden. Beide mogen ze 2 tekeningen aan het rek hangen. Een manier om ze toch te showen maar op een nette en georganiseerde manier. 

Herfst

In de herfst is het helemaal erg. Mijn kind verzamelt dan echt alles wat er op de grond te vinden valt, en dat is veel. Ik vind kastanjes, eikeltjes, bladeren, beukennootjes en allerlei andere dingen die in de herfst uit bomen naar beneden vallen. Merel is een echte verzamelaar!

Strand

Toen we op het strand in Gran Canaria waren wou ze ook al haar ‘gevonden’ spullen meenemen. Bij schelpen kan ik me daar nog een voorstelling bij maken. Maar de rest was allemaal rotzooi. Toch wou ze het in haar emmertje meenemen. Dit feest ging, op de schelpen na, niet door.

Haar kamer

Dit is een kamer waarbij ik het liefst de deur meteen achter me dichttrek. Hoewel Merel een erg grote kamer heeft met genoeg opslagruimte, vind ik overal kleine prullaria. Er staat een grote kledingkast, daar ligt dan gelukkig wel alleen kleding en beddengoed in. Dan heeft ze haar bed, waar ze zo’n 20 knuffels op heeft verzameld. Vind het kind tussen de knuffels zeg maar. Een groot poppenhuis wat veel te veel ruimte in beslag neemt en wordt gebruikt als; hier kan ik alle kleine prullaria zonder pardon indrukken. Een nachtkastje waar elke dag andere dingen op uitgestald moeten worden. Ook een Ikeakast met 4 van die blokken, dit voor haar boekjes en een aantal knuffels en spaarpot, heb ik nu trouwens bakken in gekocht want ook dit was druk maar raak voor een knaak. Dan nog een grote rieten mand waar al haar poppenspullen inzitten, en dat zijn er veel. Van sinterklaas, opa en oma, verjaardagen, veel te veel spul. Eens per seizoen gaat hier dan ook een ‘grote bezem’ door en knikkeren we alles weg of bewaren het voor de rommelmarkt.

Verschil tussen jongens en meisjes

Jongens en meiden kunnen natuurlijk allebei veel dingen verzamelen. Mijn ervaring is echter dat Merel er veel meer waarde aan hecht dan Bram. Merel alles altijd wil bewaren en verzamelen en Bram echt lange periodes heeft met dingen die hij verzamelt. Bij Bram gaat het dan ook eerder om speelgoed. Bram heeft heel lang autootjes gespaard. Speelt hij nu trouwens nog steeds wel mee hoor, zijn verzamelwoede is alleen een stuk geminderd. Op het moment verzamelt hij alles van Pokémon. Hij heeft al een poster op zijn kamer, maakt schilderijtjes en Pokémon knuffels en kaartjes. Ook is zijn favoriete t-shirt van Pokémon. Niet mijn favoriet, want ik hou echt niet van dat soort opdrukken. Disneyfiguren vind ik ook echt verschrikkelijk. Niet mijn ding. Maar goed heeft hij gekregen, en zo af en toe een oogje dichtknijpen is niet verkeerd. Hij voelt zich zo stoer als hij dat shirt aanheeft. Waarom zou je het dan niet laten doen?

Verzamelt jouw kind ook graag?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.