trots op haar

Merel trok haar mond open tegen de pesters, wat ben ik trots op haar!

Mama & Kinderen By nov 08, 2018 1 Comment

Wanneer je kind gepest, geplaagd of uitgescholden wordt doet dat pijn. Het liefst zou je dat kleine ettertje dat jouw kind pijn doet de nek omdraaien, dat is hier in ieder geval wel zo! Toen Merel gisteren vertelde dat een jongen op de voetbal haar lelijk had genoemd kon ik dat joch de nek wel omdraaien. Haar reactie is voor mij goud waard en wat ben ik trots op haar.

trots op haar

Kinderen kunnen er gemeen zijn

Merel wou graag op voetbal en het valt me op dat kinderen daar behoorlijk gemeen tegen elkaar kunnen doen. Het was niet de eerste keer dat ze daar gepest werd. Door de gemene opmerkingen wou ze eigenlijk al bijna stoppen. Na een goed gesprek met haar besloot ze het toch nog een kans te geven. Nu komt ze voor zichzelf op en wat ben ik trots op haar!

Ik leef echt niet in de illusie dat mijn kinderen altijd schatjes zijn en alles goed doen. Wel probeer ik ze mee te geven dat je anderen in hun waarde moet laten en niet mag pesten. Dat is iets wat ik regelmatig met ze bespreek. Natuurlijk weet ik niet wat ze doen als ik er niet bij ben, maar als ouder vind ik dat je je hier zeker voor moet inzetten.

Bij de voetbal

Merel en Bram wouden beide op voetbal, je kent het… een hele outfit aangeschaft. Voetbalschoenen, voetbalkleding, scheenbeschermers, de hele rataplan. Na 4 keer was Bram er wel klaar mee en is hij gestopt. Merel twijfelde erg, 2 van de 4 keer hebben jongens haar gepest. Je kunt niet voetballen, je kunt er niets van, meisjes horen hier niet… Ga zo maar door. Met een broertje aan je zijde is het dan wat makkelijker, want samen kom je er wel.

Stop hou op!!

Ik denk dat elke ouder deze zin wel kent, bij onze kinderen op school is deze zin een zin die ze goed ingepeperd hebben gekregen. Als er iets gebeurt wat je niet leuk vindt dan zeg je ‘Stop hou op!!’ Goed initiatief, helpt alleen niet altijd..

Ik had met Merel al besproken wat ze zou kunnen doen als er weer zo’n gevalletje voor zou vallen. Zo had ik haar gezegd dat ze meteen moet zeggen dat ze het niet leuk vindt. Gaan de kindjes door, dan ga je naar de voetbaltrainer. Hielp allemaal weinig. Dan maar op de manier van mama.

Ik leerde altijd dat wanneer iemand mij zou slaan of schoppen, dat ik het terug deed. En dan niet lafjes, als iemand je sloeg, dan sloeg je hem of haar 3x zo hard terug zodat ze het niet meer in het hoofd zouden halen om het nog eens te doen. Zal niet iedereen het mee eens zijn, maar hé, het werkte verdomde goed!

Nu wil ik mijn kinderen natuurlijk niet aansporen om meteen van zich af te gaan slaan als iemand iets zegt wat niet leuk is. Maar ik heb Merel gezegd dat ze dan maar terug moet katten. Als iemand zegt dat ze niet kan voetballen mag ze gerust zeggen dat hij er zelf geen drol van kan.

trots op haarGisteren was ze lelijk

Opa was met haar naar de voetbal geweest, dat is een dingetje wat elke week zo gaat en wat ze beiden erg leuk vinden. Toen ze terug kwam stond het eten klaar en gingen we met het gezin lekker eten. Natuurlijk vragen we haar hoe het ging en of ze het leuk vond. Ze vond het heel leuk en het ging heel erg goed, zei ze. Ook vertelde ze dat een jongen had gezegd: ‘Jij bent lelijk’. In mezelf vloek en tier ik, want het is niet de eerste keer dat ze gemene opmerkingen krijgt omdat ze een meisje is.

Ik bedenk hoe ik dat rotjoch de nek omdraai en hem een trap onder z’n gemene kont geef! Ook geeft ze aan dat er een vriendje van dat jongetje bij was die natuurlijk een ‘ja’ beaamde. Toen ik haar vroeg wat ze daarna heeft gedaan of gezegd, komt er een grote grijns op haar gezichtje. ”Mama, ik zei tegen hem: je bent zelf lelijk!”. Daarna had hij geen antwoord meer op haar. Is misschien niet de liefste manier, maar ja, als de andere manieren niet helpen, dan moet je wat..

Trots op haar

Ik ben echt trots op haar! Kinderen en ook volwassenen zijn soms gemeen. Als het niet stopt als jij aangeeft dat het niet leuk is, de trainer of leraar is ingelicht en het niet helpt, dan kun je alleen nog maar zelf je mond open trekken. Ik ben trots op haar dat ze haar mond open trok. Ze gaf niet op en wil naar de voetbal blijven gaan, want voetballen, dat vindt ze gewoon heel erg leuk!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.