Trots! Merel liep de avondvierdaagse.

Mama & Kinderen By jun 11, 2018 3 Comments

Vorige week was de avondvierdaagse bij ons in Wierden. Veel scholen promoten dit festijn en er doen dan ook veel kinderen en ouders aan mee. Het is gezellig en gezond. Ook Merel liep mee aan de avondvierdaagse. 5KM per avond, toch knap voor een kleuter van 5 jaar oud.

Dinsdag

Op dinsdag begon de avondvierdaagse. Mark zou met Merel en haar vriendinnetje meelopen. Bram wou niet mee dus moest er iemand thuis blijven. Dat was ik, en eerlijk is eerlijk, ik vond dat niet erg. Op hetavondvierdaagse laatste moment, zo eind van de middag kreeg ik het fantastische idee om ranja uit te gaan delen. Op de eerste dag van de avondvierdaagse komen de lopers namelijk door onze straat. En het was warm hier kan ik je zeggen. Op het laatste moment sleurde ik nog heel wat bekers uit het schap bij de Action en ook de Ranja werd ingeslagen. De tafel werd neergezet, de bouwradio aan! De ranja was niet aan te slepen maar het was ontzettend leuk en gezellig. Ook werd het erg gewaardeerd door de lopers en dat is dus helemaal top. Merel was stomverbaasd toen ze richting ons huis liep? Mama wat doe je nu? haha. Om kwart over acht kwam ze thuis en ze was kapot. Douchen en naar bed.

 

 

Woensdag

Ook woensdag liep Merel weer mee. In de ochtend moest ik haar om kwart voor acht wakker maken. Zo moe was ze nog van de avond ervoor. Maar vastberaden dat ze was liep ze de woensdag mee. Met oma! Want woensdag is oma en Merel dag. Dan gaat Merel eigenlijk altijd naar Oma. En dan wil je natuurlijk ook met Oma wandelen. Bram zou ook mee lopen maar die was voor de tijd al op de bank in slaap gevallen. Moe van de avond ervoor en van het spelen bij Kay.

Donderdag

Donderdag zou ik met Merel meelopen, of anders Mark. Maar donderdag was Merel niet helemaal lekker. Al twee dagen laat in bed eiste zijn tol. Buikpijn en hoofdpijn, wat waarschijnlijk ook met de 30+ graden te maken had. Ze wou een avond overslaan om zeker te zijn dat ze vrijdag de afsluiting zou lopen, want dan is er muziek! We gooiden de BBQ aan en de kinderen gingen wat vroeger naar bed dan de afgelopen dagen.

Vrijdag

Op vrijdag zijn Bram en Merel nog vrij. Ze kunnen dan lekker rustig aan doen.Dat hebben ze ook gedaan, in de middag een dutje zodat ze helemaal fit waren voor de afsluiting. Weer wou Merel graag met Oma wandelen. Is echt een dingetje wat ze erg gezellig vinden. Ook Bram ging mee. Hij liep ook 5 KM!! Ik ben trots op ze hoor! Echt een prestatie. Na afloop kregen ze beide een mooie medaille die nu aan ons wandbord hangt tussen alle leuke kaartjes en foto’s. Opa en de moeder van oma, de oma van Mark dus, stonden bij de finish en hadden een mooie bos bloemen voor de kinderen. Wat waren ze trots!

Volgend jaar

Dit jaar heb ik dus niet meegelopen. Volgend jaar wil ik dat eigenlijk wel gaan doen, niet omdat ik het zo leuk vind, maar eigenlijk hoort het er wel een beetje bij.

Ook zorg ik dat er op de dinsdag weer ranja is. Dit ga ik dan wel iets beter voorbereiden zodat alles al meteen klaar staat. Ach iets met een goede voorbereiding is het halve werk? Ach het was goed bedoelt en iedereen die wat wou kreeg wat. Maar volgend jaar wil ik het wel grootser gaan aanpakken. Onze tuin was versierd, er stond ranja klaar en er was muziek

. Voor volgend jaar is het misschien leuk om met de hele straat wat te organiseren. Nu heb ik gelukkig tijd om genoeg voor te bereiden haha!

Hebben jouw kinderen meegedaan aan een avondvierdaagse?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

 1. Maddy schreef:

  Nee daar heb je helemaal gelijk in! Wel zonde van het weer zeg!

  Ja het was best vermoeiend voor ze haha! Inderdaad op naar volgend jaar!

 2. Hippiemeisje schreef:

  Lijkt me wel iets leuks, hier in BelgiË KENNEN WIJ DAT NIET, MAAR IK HEB INDERDAAD OOK VRIENDEN IN NEDERLAND DIE ER OOK ELK JAAR AAN MEEDOEN. LIJKT ME DAN NOG BEST GEZELLIG ENZO

  EN KNAP HOOR

 3. Jamey schreef:

  Wat een topper! Ik vond her vroeger ook zo gezellig altijd!

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.