Mama zijn! Deze dingen wil je er niet van missen

Mama & Kinderen By feb 05, 2020 No Comments

Het mama zijn is echt niet altijd hatjikidee, feest, spik & span en rozengeur en maneschijn. Het bestaat ook uit strijd, huil-en driftbuien, poeplucht en slapeloze nachten. Maar daar staat dan ook tegenover dat er oneindig veel momenten zijn die je koestert, momenten waar je intens van geniet en voor geen goud wilt missen.

Mama zijn is onvoorwaardelijke liefde voelen en kennen

Wanneer je denkt te weten wat onvoorwaardelijke liefde is voordat je zwanger of moeder bent, dan heb je het mis. Onvoorwaardelijke liefde is de liefde waar geen woorden voor zijn, die met geen pen te beschrijven is. Dat gevoel dat zo krachtig is. Je zou je leven voor je kind geven als het nodig is. De vlinders in je buik, het (prettige) kippenvel dat je voelt wanneer je kindje voor het eerst mama zegt. Dat gevoel wanneer je voor het eerst echt kennis maakt met je kleintje, het heerlijke gevoel wanneer je jouw kindje uit bed haalt en je een stralende lach krijgt.

Nachtvoedingen

Nu ga ik je niet vertellen dat nachtvoedingen het meest toffe van het mama zijn is. Nee, nachtvoedingen kunnen de hel zijn. Ze zijn de hel wanneer jij ein-de-lijk langer dan 3 uur slaapt en je baby je wekt omdat je baby honger heeft. Met je ogen op half zes rol je uit bed en waggel je naar je baby. Je vraagt je hardop af waarom nu alweer?! Je baby is er klaar voor, maar jij zou liever nog in bed liggen.

Tijdens de voeding wordt het stil, af en toe maakt je baby een geluidje. Je prachtige kindje pakt tijdens de voeding je vinger vast en kijkt je liefdevol met grote ogen aan… Je bent alleen met je kindje, het is stil en samen genieten jullie van dit moment. Dit moment kwam je eigenlijk niet zo goed uit, maar je baby had je nodig. Het had honger en zijn of haar moeder nodig. Je baby ligt in je armen en voelt zich veilig en vertrouwt. Dit moment, ook al kwam het je eigenlijk niet uit, je sliep namelijk liever, voelt eigenlijk toch erg gelukzalig.

Trots

Wat zul je vaak trots zijn, geloof me. Trots om de kleinste, maar ook de grootste dingen. Dingen die voor de eerste keer gebeuren, zoals de eerste keer mama zeggen of het eerste stapje, maar ook de eerste zwemdiploma en de eerste schooldag. Je zult trots zijn om dingen die ‘eindelijk’ na ontzettend veel pogingen lukken. Trots wanneer je kind zijn angsten overwint en trots zijn wanneer je jouw kind voor zichzelf hoort opkomen.

Genieten van uitslapen

Wat kan ik zeggen.. ik ben gek op uitslapen, maar het leven van een moeder bestaat niet uit uitslapen. Een enkele keer dan, maar in de regel niet. Des te meer kun je genieten wanneer je kunt uitslapen. Je kijkt er naar uit. Je hebt een date met je bed. Natuurlijk word je ruimschoots voor je geplande tijd wakker. Maar opgeven is er niet bij, je draait je om en nog eens. Uitslapen, heerlijk!

Genieten van stilte

Voordat je moeder werd stond je er waarschijnlijk niet bij stil, maar stilte is een kostbaar goed. Helemaal wanneer je een kind hebt dat je de oren van de kop kletst. Heel gezellig natuurlijk, maar als de kinderen in bed liggen en het huis aan kant is ga je lekker met de beentjes omhoog! Een kop thee erbij, een dekentje en heerlijk op de bank je favo serie kijken!

Het mama-gevoel

Mama’s zijn alles alles-kunners. Ze zijn onmisbaar voor hun kleintje. Knuffelen doen ze het liefste met mama. Zijn ze ziek, dan is alleen mama goed, of ze nu 1 jaar oud of 7 jaar oud zijn. Kom je je kindje ophalen bij de peuterspeelzaal of kindervang, dan hoor je jouw kindje gillen; MIJN MAMA!! MIJN MAMA!! En hoewel je soms geen mama meer kunt horen, of even een dag geen kinderen om je heen zou willen hebben, het mama-gevoel is toch ook wel weer erg fijn!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.