Tweede bevalling. De bevalling van Joey 07-12-2016

Zwangerschap & Baby By aug 28, 2018 No Comments

Mijn bevalling van de eerste, Depp, was niet helemaal wat ik ervan had verwacht. Daarom ben ik bij de tweede anders te werk gegaan, ik heb precies aangegeven wat ik wilde en waarom bij de tweede bevalling. Inleiden met een ruggenprik en meteen hechten!

Onder behandeling in het ziekenhuis

Omdat ik in het ziekenhuis onder behandeling was vanwege mijn zwangerschapsdepressie en allerlei andere vervelende klachten had ik veel meer het idee dat ik kon zeggen wat ik echt wilde dan bij de verloskundigenpraktijk waar ik eerder zat. In het ziekenhuis zijn ze klinisch, recht door zee en een stuk praktischer in mijn ogen. Vanaf 24 weken kreeg ik last van harde buiken waardoor ik bedrust moest houden. Iets wat lastig te combineren is met een dreumes die rondloopt in huis. Bijna ieder weekend bracht ik door aan de CTG in het ziekenhuis en tot driemaal toe had ik dusdanig heftige buiken dat ik naar de verloskamers door moest. Eenmaal daar werd alles na een uur of twee weer rustig en mocht ik weer naar huis. Drie keer ben ik opgenomen, ik kreeg weenremmers en longrijping. Die longrijpingsspuiten zijn trouwens niet de meest prettige spuiten die je in je bil kan krijgen.

tweede bevalling

Depressie

tweede bevalling

Maar goed ik was dus depressief en vond de hele zwangerschap één grote verschrikking. Ik kon me niet verheugen op de komst van Joey zo rot voelde ik me. De verloskundigen heb ik gesmeekt om ingeleid te mogen worden maar de gynaecoloog wilde daar niet over nadenken tot 39 weken. Vreselijk was dat. Uiteindelijk had ik een verloskundige die inzag dat het niet meer ging en zij regelde dat ik met 37 weken ingeleid kon worden. Ik werd gestript in de hoop dat mijn tweede bevalling op gang zou komen maar dat mocht niet baten. De volgende ochtend kon ik me melden om in te leiden. Gezien de vorige keer dacht ik, nou dat doen we weer even.

Ruggenprik bij de tweede bevalling

Vanwege de weeënstorm tijdens mijn tweede bevalling wilde ik eerst een ruggenprik voordat de vliezen gebroken konden worden. Omdat ik al weken 2 cm ontsluiting had kreeg ik niet de tabletjes die ik bij Depp kreeg. Het duurde echter mega lang voordat ik die ruggenprik kreeg. Mij was verteld dat het voelde als een wespensteek dus ik zag er erg tegenop omdat ik als de dood ben voor wespen. Helemaal verkrampt zat ik op de rand van mijn bed toen hij werd gezet en het stelde echt niets voor! Wat voelde ik me belachelijk dat ik me daar zo druk over had gemaakt.

Goed de ruggenprik zat erin dus ik dacht, vliezen breken en gaan met die banaan! Kijken of we het record van vorige keer kunnen verbreken! En er gebeurde niets! Behalve dat ik super stoned werd van de ruggenprik, ik lag alleen maar een beetje stom te giechelen en de verpleegkundigen zeiden dan ook dat ze nog nooit iemand zo hadden zien reageren. Omdat er eigenlijk geen land met mij te bezeilen was werd de dosering van de ruggenprik gereduceerd. Ook werd besloten om te starten met weeënopwekkers.

3 keer persen en de tweede bevalling was ten eind

Verrassend genoeg reageerde ik daar meteen en heel sterk op. Het was rond vieren dus de verpleging en verloskundigen waren bezig met de overdracht maar ik voelde dat het weer snel ging en dat gaf ik ook aan bij het medisch personeel, ‘maar mevrouw kreeg ik terug, zo snel kan dat helemaal niet!’ Dus ik moest maar wachten. Zwanger ken je je lichaam als geen ander dus ik bleef op m’n strepen staan en stuurde Joris om de verloskundige te halen. Ze controleerde me en het was inderdaad zover, ik mocht gaan persen. Dat deed ik drie keer en toen kwam Joey ter wereld. Ik griste haar uit de handen van de verloskundige en het voelde meteen goed.tweede bevalling

Mijn tweede bevalling was zo anders en het ging snel

Om 16:02 is Joey geboren ongeveer twintig minuten na het toedienen van de opwekkers. Zoals ik vroeg ben tweede bevallingik dit keer meteen gehecht dit keer was het een stuk minder erg dan de vorige keer dus het duurde gelukkig ook minder lang. De ruggenprik en katheter gingen eruit en ik moest douchen en plassen.tweede bevalling Twee uur na de bevalling zat ik alweer in kleermakerszit naast Joey en om half acht mocht ik naar huis! Dat was wel even wat anders dan na Depp waar ik twee weken niet kon lopen of zitten..

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.