workouts

Maak kennis met 6 soorten workouts om op een gezonde manier af te vallen

Vrouw By mei 23, 2022 No Comments

In sportscholen neemt de vraag naar afslank trainingen elke dag toe. De zoektocht naar beauty idealen maakt immers deel uit van het verlangen van de meeste mensen.Een veel voorkomende – en uiterst schadelijke – gewoonte is echter om over te gaan tot rigide diëten of lichaamsbeweging zonder de follow-up van een deskundige. Naast het schaden van jouw gezondheid, kunnen sommige activiteiten, wanneer ze zonder toezicht worden gedaan, tot verwondingen leiden. Het goede nieuws is echter dat er workouts zijn waarmee je op een gezonde manier kunt afvallen. Men mag niet vergeten dat de activiteiten gepaard moeten gaan met een evenwichtig menu, arm aan vet en rijk aan groenten, peulvruchten en volle granen. Dus, leer meer over 6 workouts om gewicht te verliezen en een goede gezondheid te behouden!

1. HIIT-training

Zonder enige twijfel is hoge intensiteit intervaltraining (HIIT) een van de beste trainingsprogramma’s voor wie wil afvallen en zijn beauty idealen wil verwezenlijken. Tijdens de workout moet de leerling in korte tijd aërobe activiteiten uitvoeren.

Tijdens de opeenvolging van oefeningen zijn er korte rustpauzes (30 tot 60 seconden). Aangezien de training zeer intens is, kan de beoefenaar in korte tijd calorieën verbranden, waardoor het een uitstekend alternatief is voor wie snel resultaat wil.

2. Crossfit training

Deze sport wordt gekenmerkt door de combinatie van functionele training, gymnastiek, atletiek en gewichtheffen, alles op een intensief niveau om de voorgestelde doelstellingen te bereiken.

Het doel om lichamelijke conditie te ontwikkelen is een van de pijlers van Crossfit. Crossfit is niet specifiek op een bepaald lichaamsdeel/ spieren gericht maar is meer op ontwikkeling van het gehele lichaam en conditie gericht. Dit maakt het aantrekkelijk voor een grote groep mensen.  Met de groei in de loop der jaren is crossfit vandaag de dag een populaire sport  voor mensen die aan hun conditie en spierontwikkeling willen werken.

3. Functionele training

De functionele training is een ander uitstekend alternatief onder de trainingen om op een gezonde manier gewicht te verliezen. Bij de het opstellen van een trainingsprogramma wordt namelijk rekening gehouden met de beperkingen en persoonlijke doelstellingen van elke leerling.

Zo is het mogelijk sessies te organiseren voor mensen die bijvoorbeeld willen afvallen en tegelijkertijd hun spieren willen versterken. Alles zal afhangen van wat diegene wil. Over het algemeen worden de functionele trainingen samengesteld aan de hand van circuits

4. Pilates

Hoewel je er minder calorieën mee verbrandt dan met trainen met een hoge intensiteit, is Pilates een van de beste manieren om in goede gezondheid af te vallen. Het aantal calorieën dat verloren gaat, hangt echter af van de intensiteit van de training en de tijd die eraan wordt besteed.

Naast het verwijderen van extra vet, is Pilates een oefening die ontelbare voordelen biedt voor lichaam en geest. Het verbetert immers de lenigheid en de houding, verlicht pijn (vooral rugpijn), verstevigt de spieren, naast andere voordelen. Bovendien wordt het beschouwd als een low impact workout, die geschikt is voor bijna iedereen – ook voor ouderen, zwangere vrouwen en kinderen.

5. Dans

Dansen is een efficiënte, leuke en aangename manier om gewicht te verliezen. Naast het verbranden van calorieën verbetert het ook het zelfvertrouwen, versterkt het de spieren, verhoogt het de lichamelijke conditie en nog veel meer.

Het is echter duidelijk dat de hoeveelheid geëlimineerde calorieën zal afhangen van de dansstijl die je kiest. Als je snel resultaat wilt, raden wij je fitdance aan. Deze modaliteit combineert levendige ritmes (zoals zumba) met aerobic-oefeningen. Gemiddeld kan de student zo’n 600 tot 1.000 calorieën per les verliezen met deze workouts!

6. Sport

Sporten zoals voetbal, volleybal, basketbal, tennis, enz. verdienen ook de aandacht wanneer het gaat over gezond afvallen. Dit gebeurt omdat zij, naast het verbranden van calorieën, talloze voordelen opleveren voor de gezondheid en het welzijn van de beoefenaar.

Bovendien zorgen groepsactiviteiten voor een extra motivatie om een bepaald resultaat te bereiken. Zij bevorderen immers een gezonde competitie, vergroten de betrokkenheid en zijn meestal bijzonder leuk.

Conclusie workouts om af te vallen:

Zoals we kunnen zien, zijn er verschillende opties voor gewichtsverlies training. Het is echter belangrijk erop te wijzen dat geen enkele oefening alleen de gewenste voordelen kan opleveren.

Om op een gezonde manier af te vallen, is het noodzakelijk een lichamelijke opvoeder te zoeken die voor je een training routine op maat kan uitwerken. Bovendien is het van essentieel belang een evenwichtig menu te kiezen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.