nagellak lang mooi

Met deze tips blijft je nagellak lang mooi zitten!

Vrouw By aug 16, 2021 1 Comment

Wanneer je graag je vingernagels lakt wil je graag dat het lang blijft zitten. Er zijn een aantal factoren die daaraan bij kunnen dragen. In dit artikel geven we je tips waardoor je nagellak lang mooi blijft zitten!

De conditie van je nagels

Allereerst is het van belang dat de conditie van je nagels goed is als je wil dat nagellak lang mooi blijft zitten. Wanneer je gespleten, erg dunne of vettige nagels hebt, bestaat de kans dat de nagellak minder lang goed zal blijven zitten. Wanneer je nagels dun zijn of snel splijten is het aan te raden om een basecoat te gebruiken die de nagels zelf versterkt. Een voedende of hydraterende lak is dan van belang.

Met deze tips verstevig je jouw nagels:

 • Als je nagels beginnen te splijten is het goed om je nagels te vijlen tot het punt waarop het splijten van de nagels stopt. Hierbij is het belangrijk om in één richting te vijlen.
 • Nagelcreme’s en of serums zorgen ervoor dat het nagelvocht op peil komt.
 • Probeer een nagelverharder (basecoat) zonder formaldehyde.
 • Een gezonde voeding draagt bij aan een gezonde huid, haar en ook je nagels waardoor je nagellak lang mooi blijft zitten.
 • Gebruik zo nu en dan een buffervijl. Met een buffervijl geef je je nagels een scrub. De bovenste laag, oude nagelcellen worden zo verwijdert. Je nagels worden op deze manier wel even iets dunner, maar ze kunnen zo beter vocht opnemen.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn nagellak langer mooi blijft zitten?

Allereerst is het belangrijk dat je de juiste soort nagellak voor jouw nagels gebruikt. Een goed merk nagellak, zoals OPI nagellak is ook zeker een must. Als je start met de thuis manicure houdt dan rekening met deze tips:

 1. Verwijder oude nagellak ALTIJD. Dit is een simpele stap die echt moet gebeuren. Dit doe je met nagellakremover.
 2. Vijl je nagels in vorm en zorg dat er geen scheurtjes overblijven.
 3. Na het verwijderen van de oude nagellak en het vijlen is het belangrijk dat je je handen en nagels goed wast voor je aan de slag gaat met de nieuwe nagellak. Er kan namelijk altijd een restant nagellakremover of wat nagelstof van het vijlen achterblijven en dit kan invloed hebben wanneer je de nieuwe lak aanbrengt.
 4. Zorg dat de nagels droog en schoon zijn. Nagellak op een natte of vettige nagel aanbrengen zorgt ervoor dat de nagellak sneller loslaat en dit wil je niet.
 5. Welke nagellak je ook gebruikt, schud de nagellak niet of laat hem na het schudden een tijd staan. Het schudden van nagellak zorgt er namelijk voor dat er bubbels in de lak komen en daardoor kan de nagellak snel afbrokkelen.
 6. Gebruik ter alle tijde een base coat. Een belangrijke stap in het proces waardoor je nagellak lang mooi blijft zitten. Een base coat kan je nagels versterken. Ook zorgt het ervoor dat de nagellak sneller droogt, de nagels niet verkleuren en de lak beter hecht.
 7. Lak je nagels het liefst in meerde dunne lagen dan in een dikkere laag. Een dikkere laag nagellak kan bepaalde plekken niet helemaal lekker pakken, maar droogt ook vaak niet zo goed als meerdere dunne lagen.
 8. Zorg ervoor dat de nagelriemen vrij blijven van lak. Wanneer je toch lak op je nagelriemen hebt kan dit ervoor zorgen dat er lucht onder de nagellak komt en hierdoor zal de lak sneller afbrokkelen.
 9. Blaas niet op de nagels. Je adem is warm en vochtig en dit is niet gunstig voor het drogingsproces. Het beste is je nagels aan de lucht laten drogen, of als je gellak gebruikt onder de lamp.
 10. Gebruik altijd een goede top coat. Een top coat beschermt de lak tegen verkleuren en het beschadigen door stoten. Top coat moet altijd over de gehele nagel aangebracht worden. Het zorgt ervoor dat je nagellak lang mooi blijft zitten en niet schilfert.

Nagellak of Gellak?

Naast de nagellak die we allemaal kennen en gebruikt hebben is er ook gellak. Over het algemeen heeft gellak een langere houdbaarheid dan een ‘gewone’ nagellak. Gellak blijft ongeveer twee weken mooi zitten en soms zelfs nog langer. Gellak dient wel door een led-lamp of UV-lamp uitgehard te worden. Nu zijn er ook merken waarbij er gellak ontwikkelt is waar dit niet bij nodig is, maar persoonlijk vind ik dat verschil echt wel te merken. Goed, gellak zonder lamp blijft langer zitten dan normale nagellak. Maar minder lang dan gellak waar een led-lamp of UV-lamp voor nodig is. Tevens is het ook wel weer afhankelijk van het merk hoelang een gellak zonder lamp blijft zitten.

Nagellak die lang mooi blijft zitten

Met bovenstaande tips kom je al een heel eind om je OPI nagellak lang mooi te laten zitten. Daarnaast doe je er goed aan om een goede handcrème te gebruiken. Dit zorgt voor mooie gezonde handen waardoor je nagels ook nog eens mooier uitkomen. Heb jij echter nog fijne aanvullende tips die we echt moeten delen? We horen het graag! Stuur ons dan een mailtje!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.