koffie vakantie

Heerlijke koffie op vakantie

Vakantie & Uitjes By jul 24, 2020 No Comments

Het liefst neem  je je eigen vertrouwde koffie mee op vakantie. Je wil toch immers wel elke morgen die overheerlijke koffie waar je zo aan gewend bent en die je nergens anders kan krijgen? Een ochtend zonder koffie en het gaat een moeilijke dag worden. Je moet echt koffie drinken ’s ochtends. En dan ook nog de goede!

In een heleboel landen smaakt de koffie zo anders, vind je. Slappe koffie in Washington, nauwelijks koffie te noemen in Calais, niet te betalen koffie in Keulen. Dus toch maar achterin de auto of in de caravan een paar pakken extra koffie van je eigen merk meenemen. Je mist je koffie echt in het buitenland. Niet vergeten en zet het op je to-do-lijstje: illy koffie bestellen.

Koffie drinken op vakantie: de cultuur

Zo, dat is geregeld. Nu mag je natuurlijk rustig een keertje koffie bestellen in het land waar je op vakantie gaat. Kun je een keertje de koffiecultuur aldaar opsnuiven. Coffee to go in Italië is erg onbeleefd. Je drinkt jouw espresso netjes aan de bar en alleen ’s morgens bestel je een cappuccino. Turkse koffie vind ik persoonlijk erg lekker, maar er zit koffieprut onderin het kleine kopje, dus opgepast! Bovendien is die behoorlijk sterk. Café au lait drink je in la douce France in de ochtend bij het ontbijt, je croissantje er af en toe in dopend. Ook in Spanje (en de Canarische Eilanden) is het ’s morgens koffie drinken, en natuurlijk na de siësta. In New York loopt iedereen met een beker koffie op straat. Snel, snel, snel, en de smaak?

Genieten

Het gaat om genieten. Heerlijk genieten van je eerste kopje koffie ’s morgens vroeg voordat je naar je werk gaat of thuis aan je werk begint. Het tweede kopje smaakt net zo lekker of soms zelfs nog lekkerder dan het eerste. Dat zelfde genieten wil je ook op je vakantie. Neem voldoende illy koffie mee op reis, dan weet je zeker dat je ook op je vakantieadres heerlijk kunt blijven genieten van de lekkerste koffie. Je kunt tegenwoordig heel makkelijk illy koffie online bestellen en dan met een gerust hart op reis gaan.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.