huis kopen

Huis kopen? Kies voor een bouwkundig rapport!

Huis & Tuin By mei 19, 2022 No Comments

Bij het kopen van een huis is het belangrijk dat je toegang hebt tot alle informatie van een woning. De prijs van een woning moet namelijk alles van een woning hebben inbegrepen. Wanneer je gebreken ontdekt in de woning die niet bij de prijs is inbegrepen kun je ervoor zorgen dat de verkoopprijs wordt verlaagd of dat het probleem zonder extra kosten wordt opgelost. Vrijwel ieder huis heeft verborgen gebreken. Een bouwkundig rapport opstellen is daarom vrijwel noodzakelijk. 

Bouwkundig rapport verplichtingen

In veel gevallen is een bouwkundig rapport niet verplicht. Maar het is wel verplicht om de verborgen gebreken op te lossen. Zonder een bouwkundig rapport kun je deze verborgen gebreken lastig ontdekken. Een bouwkundige keuring is een inspectie die visueel wordt gedaan door een expert. De staat van veel aspecten in de woning wordt beoordeeld door de expert. Zo wordt er bijvoorbeeld gekeken naar de ramen, dakbedekkingen en zelfs de elektra. Vooral bij oudere woningen is een bouwkundig rapport verstandig omdat hier de meeste gebreken kunnen voorkomen als gevolg van slijtage en achterstallig onderhoud. Wanneer je een NHG hypotheek wil nemen voor de woning is het wel verplicht om een bouwkundig rapport op te stellen. Het is namelijk belangrijk voor de hypotheekverstrekker om inzicht te krijgen in de onderhoudskosten vergeleken met de koopprijs van een woning. 

Wanneer moet je een bouwkundig rapport opstellen?

Een bouwkundig rapport kun je voor- en na aankoop van een woning doen. Het beste is om een keuring te laten doen voordat je de woning koopt. Zo heb je namelijk een beter inzicht in de onderhoudskosten die nog uitgevoerd moeten worden na het kopen van een woning. Wanneer je dit na aankoop doet, heb je al betaald voor de woning en kom je misschien te zitten met onverwachte hoge onderhoudskosten. Een nadeel dat je hebt bij het uitvoeren van de keuring voor aankoop is dat er meestal meerdere bieders voor een woning zijn. De concurrentie van een woning kan vrij hoog zijn waardoor er vaak niet tijd is om voor het geven van een bod een keuring te laten doen. De experts van Huiskeur kunnen jou helpen om zulke lastige beslissingen te nemen

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.