thuiskantoor

Thuiswerken? Dit heb je nodig voor een fijn thuiskantoor

Huis & Tuin, Zakelijk By mei 19, 2022 No Comments

Vanwege de corona pandemie hebben veel mensen thuis gewerkt. Ondanks dat we veelal toch weer naar kantoor gaan om daar te werken, vinden we het toch ook wel fijn om deels thuis te werken en deels op kantoor. Die balans tussen privé en werk is ook wel prettig.

Een goede thuiswerkplek is dan wel fijn en het liefst ook geheel naar wens ingericht zijn.

Wellicht het snelste om toch maar aan de keukentafel of eettafel te gaan zitten of een gefabriceerd hoekje in de woonkamer. Echter, arbo-technisch gezien is dit niet heel verantwoord. Hierbij enkele tips voor een fijne thuiswerkplek en de benodigdheden voor een fijn thuiskantoor!

Basis benodigdheden

Je kunt overal op internet richtlijnen vinden waar ergonomisch en praktisch een werkplek aan moet voldoen. De basis is voor iedereen hetzelfde. Een opsomming van de basis voor een prettige en verantwoorde thuiswerkplek is als onderstaand. Onderstaande zaken kunnen niet ontbreken bij het inrichten van een fijne thuiswerkplek:

  • Licht: kijk naar de hoeveelheid daglicht, fijne verlichting voor je ogen als je ook veel op je beeldscherm moet kijken. Schaf anders een lamp aan die kunstmatig daglicht nabootst om je ogen niet te moe te maken na een dag op het scherm turen. 
  • Verstelbaar bureau: zorg ervoor dat je een goed afgesteld bureau volgens de ARBO normen hebt.
  • Verstelbare stoel: het is goed als je een bureaustoel hebt met verstelbare zitting, rugleuning en armsteunen. Anders kun je rugklachten en nekklachten krijgen. Zorg ook voor een pauze en het strekken van je benen van 5 -10 minuten tussen het werken door. Staand telefoneren bijvoorbeeld kan ook al schelen. 
  • Computer of laptop en telefoon: Mocht je nu een computer of een laptop hebben, dan moet je deze op de juiste hoogte kunnen plaatsen, dus zorg voor een goed verstelbaar bureau. Je hebt sowieso internet nodig. Fijn als je een ergonomisch toetsenbord en muis hebt. Je hebt ook externe toegang tot documenten en de mailserver nodig. Net als een telefoon. 

Interieur

Is de werkplek onderdeel van je interieur dan kun je deze wel deels met je inrichting blenden.

Een goede tip ook: zoek een plek in je huis waar jij het fijn vindt om te zijn als je werkt. Bijvoorbeeld bij het raam met zicht naar buiten, let dan wel op de lichtinval in je beeldscherm. Ook fijn om een plek te hebben waar je afgezonderd kunt zitten. Om met plezier thuis te kunnen werken, gaat het natuurlijk ook om de sfeer. Gebruik accessoires die passen bij je hele interieur, het lampje, een fotolijstje met een foto van je huisdier, je gezin of van een mooie vakantiebestemming. Zorg voor wat aankleding, zodat het jouw persoonlijke werkplek wordt. Dan zul je zien dat je het al heel snel weer heel fijn vindt om thuis te werken. Misschien wel fijner dan op kantoor. Kies tot slot een of meerdere archiefkasten om de spullen na afloop van een werkdag ook eenvoudig te verbergen en de nieuwe werkdag met een leeg en opgeruimd bureau te beginnen.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.