motor

5x waarom vrouwen meer motor moeten rijden

Vrouw By mei 20, 2022 No Comments

Motoren worden vaak gezien als een mannenvoertuig. In de zomer zie je vaak mannen toeren met de motor op de wegen. Vrouwen zouden hier ook van moeten kunnen genieten. Een motor is een voertuig waarmee je meer van de omgeving kan genieten. Met motor accessoires kun je een motor zo personaliseren als je zelf wilt. Hier worden vijf redenen gegeven waarom vrouwen meer motor moeten rijden.

1. Goedkoper vervoer

Een belangrijke reden waarom vrouwen meer motoren moeten rijden is omdat het veel goedkoper is dan een auto. Een standaard personenauto kost al gauw 10.000 euro terwijl je al een goede motor kan krijgen voor 5.000 euro. Naast de aanschafkosten van een motor zijn de maandelijkse lasten ook minder. De hoeveelheid wegenbelasting wordt namelijk berekend door te kijken naar het gewicht van het voertuig. Omdat een motor lichter is hoef je minder wegenbelasting te betalen. Ook hoef je minder parkeerkosten te betalen doordat je niet zo veel plek in beslag neemt. Tevens is ook het onderhoud van de motor vaak wat goedkoper. Zo kun je bijvoorbeeld bij Boonstra Parts tweedehands of nieuwe onderdelen voor een prikkie kopen. 

2. Makkelijker door het verkeer heen

Omdat een motor kleiner is, kun je makkelijker het verkeer door gaan. Je bent wendbaarder doordat je door smalle openingen heen kunt gaan terwijl andere auto’s dat niet kunnen. Vooral tijdens spitsuren kun je lang in de file staan. Een motor kan zo tussen alle auto’s doorrijden waardoor je zelf niet in deze lange file hoeft te wachten. Zo ben je eerder thuis wanneer je vanaf het werk weer naar huis gaat. Sta je regelmatig in de file? Dan scheelt een motor je ontzettend veel tijd.

3. Beter zicht op de omgeving

Het rijden van een motor maakt het ook mogelijk om beter zicht te hebben op het verkeer. Je kunt namelijk 360 graden ronddraaien om alle hoeken in de gaten te houden. In een auto heb je maar een beperkt zicht waarmee je het moet doen. Een motorrijder is daardoor alerter op het verkeer en heeft dus minder kans op ongelukken.

4. Meer mogelijkheden voor personalisatie

Een motor is veel meer te personaliseren dan een normale personenwagen. Een motor is volledig zelf in te richten naar jouw voorkeuren waardoor het perfect is om een echte vrouwen voertuig ervan te maken. Hou jij van een stoere motor of vind je het leuk om tóch een vrouwelijke tint aan je motor te geven? De mogelijkheden voor het personaliseren van je motor zijn eindeloos.

Lees ook: welke auto met 3 of 4 kinderen?

5. Ontspanning

Er gaat niets boven het gevoel van je haren die wapperen in de wind wanneer je heerlijk aan het toeren bent op de motor. In Nederland hebben we prachtige landschappen die je met de motor kunt ontdekken. Het maken van zo’n rit op onbekend terrein is voor velen de ultieme ontspanning om even aan de drukte van het dagelijks leven te ontsnappen. Ontdek bijvoorbeeld eens de prachtige bollenstreek, de heuvels van de Posbank of de indrukwekkende Limburgse heuvels. Heb je alles in eigen land gezien? Dan is het ook geweldig om eens met de motor op reis te gaan. Denk bijvoorbeeld aan landen als Duitsland, België, Luxemburg, Noorwegen, Frankrijk en noem zo maar op. Kortom, er gaat niets boven het ontdekken van de wereld op de motor.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.