keuken huiselijk

Hoe maak je je keuken lekker huiselijk?

Huis & Tuin By mei 12, 2020 No Comments

Een keuken is allang niet meer alleen maar de plek waar gekookt moet worden. Vaak is de keuken nauw betrokken bij de huiskamer. Of misschien ben je wel gezegend met een prachtige woonkeuken. Maar hoe maak je je keuken nu lekker huiselijk?

Ga voor mooi in je huiselijke keuken!

Voor je kamer ben je altijd op zoek naar precies die sfeer die jou aanspreekt. Uiteraard doe je dit dus ook voor je huiselijke keuken. Dat houdt dus ook in dat je niet kiest voor de meest simpele oplossingen voor de keukenaccessoires, maar dat je juist kijkt naar de uitstraling van de spulletjes (en nee, dat hoeft helemaal niet meteen duurder te zijn!). Neem bijvoorbeeld een keukenkraan: je kunt natuurlijk een keukenkraan kopen die water geeft en meer ook niet, of je koopt er één met een mooi design. Of een kleurtje… Ga je voor een strak model, of juist een mooi gebogen exemplaar? Een keukenkraan bestellen kan je beter net zo benaderen als het uitzoeken van de sfeerlamp in je huiskamer. Zo kijk je ook naar andere zaken als bijvoorbeeld een losstaande koelkast. Door op deze kleine details te letten geef je je keuken al een persoonlijke, gewilde sfeer.

Sfeervolle wandversieringen

Je hebt vast nog wel een muur of een zijkant van een kast, waar je mooie wandversieringen aan op kunt hangen. Vraag je af wat voor sfeer je wilt en pas hier je fotolijstjes en afbeeldingen op aan. Ga je voor gezellig en dus voor ‘van alles en nog wat’ of kies je juist voor je favoriete kleuren? Denk ook eens aan planten op het aanrecht of aan je muur!

Kies voor kleur in een huiselijke keuken

Kleur doet veel met ons gevoel. Kies een kleur voor je keuken, die jou een fijn, knus gevoel geeft. Nu bestaan er heel veel theorieën over wat kleur met ons doet. Maar toch kunnen kleuren ook een heel persoonlijke invulling hebben. Ga dus vooral af op je eigen gevoel. Natuurlijk kan je wel de ruimtelijke werking meenemen bij je keuze. Koele kleuren zullen immers de ruimte groter laten lijken, terwijl warme kleuren meer zorgen voor een knusser gevoel.

Zorg voor een zitplekje om je keuken huiselijk te maken

In een ruimte kunnen zitten geeft direct een knus, gezellig gevoel. Ook in een kleine keuken kan je al snel ergens een mooie kruk kwijt of een klein stoeltje. Gelukkig zijn keukens tegenwoordig meer onderdeel van het huis en kan je vaak een soort bar creëren die een mooie schakel is tussen de keuken en de woonkamer. Heb je lekker de ruimte, dan kan je ook denken aan een heerlijke fauteuil of een variant hierop! De één kookt en de ander zakt even gezellig op een luie stoel, zodat jullie toch samen zijn!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.