buik in de spotlights

Zo zet je jouw buik in de spotlights!!

Zwangerschap & Baby By mei 10, 2020 No Comments

Wanneer je in verwachting bent zal je vroeg of laat je creativiteit moeten aanspreken als het gaat om hoe je je kleedt. Je hebt niet alléén te maken met je groeiende buik; je hele figuur verandert. Dat kun je natuurlijk zien als een uitdaging, maar ook als een kans. Waar ik bij mijn vorige zwangerschap bij het uitkiezen van mijn outfit minder focus legde op mijn buik doe ik nu juist het tegenovergestelde. Heerlijk! In deze blog geef ik je vier tips hoe jij jouw mooie buik in de spotlights zet.

Versier je buik

De buikbanden, met de vaak ‘informatieve’ boodschappen zoals 50% mama, 50% papa en 100% ik, zijn niet aan mij besteed. Wat ik wel een mooie manier vind om je buik te versieren is de belly chain. Volgens mij wordt het ook wel bumplet of bump chain genoemd. De belly chain heb ik bij een paar vrouwen gespot via Instagram en Pinterest bij vrouwen uit het buitenland. In Nederland heb ik het nog nooit gezien.

Heroverweeg je fashionrules

Een tuinbroek staat bij sommige figuren heel tof en bij sommige figuren minder mooi. Ik val in de laatste categorie en dat dank ik aan mijn brede heupen. Maar tijdens de zwangerschap mag je al je gestelde fashionrules gerust heroverwegen. Voor mij geldt dan ook: de tuinbroek kan gewoon weer aan.

Werk de lijnen weg

Onderkleding dat eigenlijk niet meer goed past en halverwege je buik stopt. Het zit waarschijnlijk nog prima, maar de lijnen over de buik lopen vind ik altijd minder mooi. Koop positie-panty’s en ondergoed dat over de buik valt. Haal ook positievarianten van de onderjurken of hemden die je draagt. Zo komt je buik extra mooi uit en staat je buik in de spotlights!

Zorg voor passende kleding

Waar ik verder een voorstander van ben is passende kleding. Je kunt beter investeren in kleding dat mooi over de buik valt dan kleding dat naar boven of naar beneden kruipt. Een tip: oude basic jurkjes kunnen tijdens de zwangerschap prima door voor een lange top. Hetzelfde geldt voor tuniekjes.

 

Hoe zorg jij dat jouw buik mooi uitkomt en in de spotlights staat tijdens de zwangerschap? Ik ben benieuwd naar jouw aanvullingen op deze blog!

Dit artikel is een gastblog van Lisa van Arnhemse Moeders. Lisa is moeder van een zoon (2013) en in verwachting van haar tweede kind (2018).

 

 

 

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.