Haar na de zwangerschap. New hair, don’t care!

Vrouw By jun 20, 2018 5 Comments

Mijn laatste zwangerschap was eigenlijk gewoon zwaar kut. Weinig positieve dingen aan. Natuurlijk is Emma het allemaal waard geweest, maar een pretje dat was het niet. Veel zwangerschappen hebben positieve en negatieve dingen. Bij mijn laatste waren er gewoon erg veel negatieve dingen. Maar één ”zwangerschapskwaal” was dat ik een ontzettende volle bos haar kreeg wat super snel groeide. Wat was ik er blij mee. Mijn haar na de zwangerschap? 4 maand nadat Emma geboren was had ik eerder een dode vos op mijn hoofd dan een weelderige volle bos.

Haar na de zwangerschap en haaruitval

Tijdens mijn zwangerschap verloor ik weinig haar. Mijn haar was mooi vol, zelfs als ik af en toe een stijltang gebruikte..loedermoeder taferelen

Het was dik, en groeide erg snel. Totdat na mijn verjaardag, in januari het steeds meer begon uit te dunnen.. Verlies van hormonen, verlies van haar? Ik ga er voor het gemak maar vanuit. Mijn haar na de zwangerschap liet me in de steek.

Help ik word kaal!!

Douchen vind ik heerlijk, kan ik gewoon echt van genieten. Lekker warme douche, lekker inzepen met foam, haren wassen, maskertje.. alles er op en er aan.. Er aan? Er af… ik zag gewoon heel veel haar naar het doucheputje spoelen. Soms gewoon plukken.. en nee, dan overdrijf ik niet! Ik dacht echt dat ik kaal werd, kale plekken kreeg. Dat viel gelukkig reuze mee, maar mijn volle bos? Dat maakte snel plek voor een dode vos..

Hoezo dode vos?

Mijn haar kleur ik al een hele tijd, maar ook zit er in mijn haar een rode tint, nou ja rood, een warme tint.. Mijn donkere lokken vervaalden ontzettend en maakten plaatst voor vale oranje-achtige lokken. Niet te beschrijven.. Kleuren maakte weinig uit, zelfs de kleuring van de kapper was er zo uit. Mijn punten werden super droog en begonnen te spijten. Is er een dode vos aanwezig? Ja hoor dan kon ik mijn hand opsteken!

Naar de kapper

Ik ben dan ook nog zo’n iemand die het gewoon wil oplossen met maskertjes, olijfolie in de punten en weet ik veel wat. Heeft geen zin, werkt niet… Hormonen zijn gewoon kut. Toen liet ik alles maar afknippen bij de kapper. Ik had een aardige bos tot over mijn schouders.. Nu valt het er net overheen. Mijn haar na de zwangerschap was in het begin prachtig, tot het snel een andere wending nam. Droog, dor, pluizig en dood. Nu na een goede knipbeurt is het weer gezond, klit niet en is heerlijk zacht. Ik baal altijd ontzettend als er een stuk af moet, vind het nog steeds niet leuk. Maar er zat niet veel anders op. Opnieuw zaaien en oogsten dan maar. Met mijn heerlijke Biosilk kom ik er wel. En ook ga ik supplementen van Oenobiol uitproberen voor minstens 3 maand. De bedoeling is dat het haar dan van binnenuit gevoed zal worden, er weer volume in komt en het vooral gezond zal worden en blijven. Binnenkort vertel ik je er meer over!

Testen Oenobiol

Vanaf vandaag ga ik de supplementen van Oenobiol 3 maand uitproberen. Ik hoop dat het doet wat het zegt. Daar ga ik je over 3 maand alles over vertellen 🙂

Oenobiol Paris Hair Support Volume voedt je haar van binnenuit voor mooi en vol haar. De specifieke formule bevat plantaardig 5-alfa-reductol ® (pompoenzaadolie) en verschillende B vitaminen, waaronder biotine (vitamine B8). Biotine* draagt bij aan het behoud van een normale en dus gezonde haardos, en zorgt er zo mede voor dat je haar vitaal blijft.

 

Had jij ook last van veranderingen in je haar tijdens of na de zwangerschap?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

5 Comments

 1. Lodi schreef:

  Ik had het tijdens mijn zwangerschappen, maar ook nu heel erg, veel haaruitval, nu heb ik een dikke bos, dus het kan wat hebben, maar ik ga van de week toch even naar de kapper en er een stuk af halen. maar weer kort met die handel.

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Nee, dat viel bij mij erg mee gelukkig. Fijn dat je het hebt kunnen oplossen en dat je haar er nu weer goed uit ziet.

 3. Judith schreef:

  ik heb de oenobiol ook geprobeerd, en was zeker een goed begin voor mij!

 4. Rory schreef:

  Ik heb toevallig ook over Oenobiol geschreven (ik wilde het persé 6 maanden proberen) en ik was en ben zeer enthousiast! Geweldig wat het voor mijn haar heeft gedaan. Ik heb precies dezelfde pillen geslikt. Aanrader. Overigens was mijn haar zowel tijdens als na de zwangerschap wel ok volgens mij. Uiteindelijk werd het wel wat minder, maar of dat aan ‘veertigplus’ ligt of post-zwangerschap? Dat zou ik niet met zekerheid kunnen zeggen.

 5. Dhini schreef:

  Een paar maanden na bevallig veel haaruitval maar gelukkig is nu minder. Nog nooit Oenobiol geprobeerd

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.