zonnehoedje

Gevoelig huidje? Toch moet je je kind insmeren met zonnebrandcrème!

Gezondheid, Mama & Kinderen By jun 02, 2020 3 Comments

Mijn huid kan niet tegen alle producten. In de zomer heb ik nog wel eens last van zonneallergie. Ga ik me insmeren met zonnebrandcrème en mijn gevoelige huid kan daar niet tegen, dan krijg ik nog meer last van de zonneallergie. Ook Bram heeft een gevoelig huidje. Snel erg droog en dat jeukt. Wij mochten de zonnebrandcrème en aftersun van Drs Leenarts uitproberen. Hoe het beviel? Dat lees je hier.

Gevoelige huid en insmeren met zonnebrandcrème

Mensen die een gevoelige huid hebben zullen het herkennen, niet alle producten zijn dan even fijn om te gebruiken. Het kan zijn dat je last krijgt van allergie of je huid kan bijvoorbeeld erg droog worden. Toch is insmeren met zonnebrandcrème ook dan belangrijk.

De zonnebrandcrème van Drs Leenarts

De eerste zonnebrandcrème in Nederland erkend door het Huidfonds met het Huid Allergie Keurmerk. Geen parfum, geen witte waas en plakt niet.

Dit kan niet anders dan je aanspreken toch? Maar is het ook echt zo? Daar kan ik volmondig een dikke vette JA op geven! Ik ben een smeermama, smeer mijn kinderen graag goed in, want een kind dat verbrand is in de zon is niet fijn. En dat is op z’n zachtst gezegd. De zonnebrandcrème van Drs Leenarts ging samen met de aftersun van Drs Leenarts mee in de koffer op vakantie naar Gran Canaria. Zo konden we de kinderen goed insmeren met zonnebrandcrème.

Alleen verkrijgbaar in factor 30

Ik moet bekennen, ik kocht voor de kinderen altijd factor 50. Hoogst mogelijk is het beste toch? Zou je zeggen.. Maar is dat wel helemaal zo? Dit zegt Drs Marjolein Leenarts over het verschil tussen factor 30 en factor 50:

Factor 30 beschermt 97% en factor 50 voor 98%.’ Omdat het verschil tussen factor 30 en 50 zo klein is, adviseren Nederlandse dermatologen factor 30. Met een hogere factor denken mensen dat hen niets meer kan overkomen: ze zijn geneigd langer in de zon te blijven liggen of zich minder vaak in te smeren.

Hoe werkt deze zonnebrandcrème bij een hoge UV straling?

Toen wij in Gran Canaria waren was de UV straling tussen de 9 & 11. Best hoog dus. De meting van de zonnekracht is het hoogst aangegeven met een 11.

insmeren met zonnebrand

Natuurlijk bleef ik lekker smeren, als ze uit het zwembad kwamen opnieuw insmeren en goed in de gaten houden. En dat deed ik goed, want ze verbrandden niet. Wat ik ook erg fijn vind is dat de zonnebrandcrème niet plakt. Na het insmeren plakken je handen vaak ontzettend, daar had ik geen last van. Een middag was ik met Emma op de kamer en is er wat minder gesmeerd bij de kinderen dan dat ik doe. Het resultaat: Toch wel iets rode schoudertjes.. Niet erg, een klein beetje. Ik wil het natuurlijk niet overdrijven. Kan natuurlijk gebeuren maar je merkt wel het verschil als je niet goed smeert, zoals bij elke zonnebrand.

De UV-index lees je zo

UV-index Zonkracht Huid verbrandt

1-2

Vrijwel geen Niet

3-4

Zwak Bijna niet

5-6

Matig Gemakkelijk

7-8

Sterk Snel

9-11

Zeer sterk Zeer snel
Bron: www.weeronline.nl

Smeren met aftersun

Insmeren met zonnebrandcrème doen veel mensen wel. Maar aftersun gebruiken is natuurlijk ook belangrijk! Helemaal als de UV straling zo hoog is. De aftersun gebruikten we allemaal, hij verkoeld goed en trekt snel in. Dat is met kinderen helemaal ideaal! Aftersun zorgt er voor dat de huid die beschadigd is weer herstelt zal worden. Echt verbrand waren de kinderen niet, maar na dat middagje zwembad waarbij ze na het zwemmen niet weer waren ingesmeerd kon je toch zien dat de schoudertjes wat rood waren. De aftersun na het douchen er op en de reactie van Merel was:

Mama, dit is zo lekker!! Het is lekker koud en fris!!

insmeren met zonnebrand

Dat klopt ook! Het was heerlijk verfrissend, dat vond ik ook! De tube ging de hele familie langs en iedereen was er tevreden mee. Helemaal omdat het zo lekker snel intrekt en niet vet is. En de schoudertjes? Daar was de volgende dag niets meer van te zien! 😉

En de gevoelige huid?

Deze zonnebrand droogde de huid van Bram niet uit. Dik vet pluspunt! Ook had ik geen last van zonneallergie, eczeem of jeuk! Ook een dik pluspunt! Ik ben er erg tevreden mee. Ook vind ik het erg fijn dat deze zonnebrand voor kinderen en volwassenen gebruikt kan worden! Ik ben dus net zo tevreden over deze producten als dat ik over de handcrème en droge huidzalf ben.

Smeer jij veel met zonnebrandcrème?

Voor meer informatie en producten verwijs ik je graag door naar de site van Drs Leenarts.

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Ja, ik vind insmeren echt wel belangrijk. Maar mijn jongste dochter heeft ook een gevoelige huid, dus daar moeten we zeker rekening mee houden bij zonnebrandmiddelen.

  2. mckleuver schreef:

    Ik smeer mij bijna nooit in, daarom ben ik ook zo bruin ? Maar jezelf insmeren is ook heel belangrijk. Zo’n kindje mag niet verbranden.

  3. Jamey schreef:

    Ik smeer Noé nu toch maar in, maar ik vind het wel lastig om het juiste product te vinden gezien ze overal allergisch voor is.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.