refurbished Iphone

Het verschil tussen een iPhone en een refurbished iPhone

Vrouw By jun 06, 2020

De term refurbished komen we steeds vaker tegen. Helemaal in combinatie met producten van Apple. Niet zo gek ook, want refurbished iPhones en iPads worden steeds populairder. Voor Bram hebben wij ook een refurbished iPad en dat bevalt echt prima! Niet alleen omdat deze producten vaak stukken goedkoper zijn, maar ook omdat ze bijdragen aan een duurzame wereld. Maar wat is refurbished nu precies? En waarom zou jij ook voor refurbished moeten gaan?

Wat is refurbished?

Refurbished wordt vaak gebruikt als term voor opgeknapte smartphones, tablets, laptops en computers. Refurbished duidt aan dat deze producten al eens zijn gebruikt, maar voor verkoop zorgvuldig zijn opgeknapt. De producten worden gereviseerd en indien nodig voorzien van nieuwe onderdelen. Denk dan aan bijvoorbeeld een nieuwe accu of een nieuw scherm. De term moet niet worden verward met tweedehands, want doordat verschillende onderdelen worden vervangen en de software wordt geupdate, is het toestel weer zo goed als nieuw. Veel ouders denken aan een telefoon die refurbished is als aanschaf voor een eerste telefoon voor hun kind, niet zo’n slecht idee toch?

Verschil tussen een iPhone en een refurbished iPhone

Maar wat is nu precies het verschil tussen een normale iPhone en een refurbished iPhone? Een normale iPhone wordt voor de nieuwprijs verkocht door Apple zelf. Je hebt dan een geheel nieuwe iPhone, rechtstreeks uit de fabriek, die nog nooit door iemand is gebruikt. Een refurbished iPhone daarentegen is veelal wel gebruikt, maar soms komt het ook voor dat een iPhone na aankoop gelijk wordt teruggestuurd naar de aanbieder. Deze iPhones mogen niet meer als nieuw worden verkocht, en gaan dus de refurbished markt op. Dat betekent dat wanneer je een gloednieuwe iPhone wilt kopen, je hiervoor ook op de refurbished markt terecht kunt. Zo kun je al de iPhone X refurbished kopen, een van de nieuwere modellen, maar dan voor een veel fijnere prijs.

Voordelen van refurbished

Het eerste voordeel van een refurbished product hebben we zojuist al even benoemd: deze producten zijn stukken goedkoper dan wanneer je hetzelfde product helemaal nieuw aanschaft. Een ideale eerste telefoon voor een kind dus. Dat terwijl veel refurbished producten ook nog gloednieuw zijn. Daarnaast ben je met de aanschaf van een refurbished product duurzaam bezig. Het produceren van nieuwe apparaten is namelijk slecht voor het milieu. Bovendien zorg je ervoor dat, wanneer je voor refurbished kiest, minder producten bij het afval belanden. Tot slot zijn refurbished producten altijd van goede kwaliteit, en doen deze niet onder voor nieuw. Je krijgt vaak 1 tot 2 jaar garantie, wat zelfs meer is dan bij Apple zelf!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |