geld verdienen vinted

Geld verdienen met Vinted!

Besparen & Budget By okt 21, 2020 No Comments

Geld verdienen met Vinted, ik doe het nu ook! Waarschijnlijk heb je tijdens de tv reclames de reclame van Vinted al wel eens voorbij zien komen. Vinted is een app waarmee je kleding, accessoires en zelfs speelgoed kunt verkopen en kopen.  Een keer in de zoveel tijd worden de kasten hier grondig doorzocht en halen we er uit wat niet meer past. Eerder ging dat eigenlijk altijd naar een kledingcontainer, maar sinds ik kennis heb gemaakt via een vriend met Vinted niet meer!

Aangezien we heel wat hadden om te verkopen heb ik de app geïnstalleerd en dacht; ik zie wel hoe het gaat. Ondertussen heb ik al best wel wat verkocht en aan de hand van dit artikel leg ik je op zo’n kort mogelijke manier uit hoe het werkt.

Download de Vinted app en maak een profiel aan

Dit is heel simpel, de app stuurt je er doorheen. Wanneer je dit hebt gedaan kun je beginnen met het toevoegen van items door foto’s te uploaden en een beschrijving van je item toe te voegen.

Upload foto’s en start met geld verdienen met Vinted

Natuurlijk is het belangrijk dat de foto’s duidelijk zijn. Liever teveel foto’s dan te weinig. Wanneer je dit hebt gedaan zul je zien dat je een soort etalage op je profiel hebt staan. Tip: zorg ervoor dat de foto’s duidelijk zijn en dezelfde achtergrond hebben. Dit zorgt er namelijk voor dat het er verzorgd uitziet waardoor degene die jouw items bekijkt de drang heeft om door te scrollen. Daarnaast kunnen mensen jou ook volgen. Ze zien dan sneller dat jij nieuwe artikelen hebt geplaatst en kunnen sneller naar jouw profiel terug.  Wanneer je een item plaatst geeft de app aan wat je allemaal in moet vullen. Dit is erg handig, je vergeet zo namelijk niet om details te plaatsen.

Maak selfies

Wat altijd erg leuk is voor degenen die je items bekijken is om het item zelf aan te trekken en hier een selfie of foto van te plaatsen. Zo kunnen de toekomstige kopers namelijk zien hoe de kleding valt. Vanzelfsprekend is dit geen vereiste, maar het kan de toekomstige kopers net over de streep trekken. Geen zin om met je face in de feed van iemand te staan? Zorg dan dat je gezicht er niet bij op staat.

Plaats een duidelijke beschrijving

Het plaatsen van een duidelijke beschrijving is erg belangrijk. Wat is bijvoorbeeld de staat van het item? Hoe valt de stof? Zijn er gebreken? Je moet weten dat kopers ook feedback geven achter en je wilt natuurlijk een positieve feedback krijgen. Daarom is het belangrijk om zoveel mogelijk details vrij te geven.

Verzending

Wat ik bij feedback al aangaf, je krijgt vaak feedback. Dit kan zijn over de artikelen, de verzending of communicatie. Als verkopende partij heb je 5 werkdagen de tijd om je artikel te posten. Doe je dit niet, dan annuleert Vinted jouw bestelling en dan kun je dus naar je centen fluiten. De verzendmethoden via Vinted zijn:

  • DHL ServicePoint
  • DPD Pickup
  • Homerr
  • Mondial Relay
  • PostNL

Een kleine kanttekening hierbij: Het ligt er wel aan welke opties de verkopende en kopende partij hebben aangevinkt. Maar hier in Nederland is er altijd een service die bij jou in de buurt is.

Kosten van Vinted

Om gebruik te maken van Vinted betaal je niets. Koop je iets, dan zijn die kosten natuurlijk voor jou. Daarnaast betaald de kopende partij de verzendkosten. Vinted stuurt de verkoper dan een verzendlabel. Tot nu toe hebben partijen die bij mij gekocht hebben veel gebruik gemaakt van Homerr, hierbij zijn de verzendkosten erg laag en betaal je verzendkosten vanaf 2,19. Dat scheelt dus nogal wat met bijvoorbeeld PostNL.

Geld verdienen met Vinted!

Daar draait het uiteraard allemaal om. In jouw Vinted profiel heb je een vinted portemonnee. Hier komen al jouw verdiende centjes in terecht. Met die portemonnee kun je eventueel verder shoppen, of het bedrag laten uitbetalen op je eigen rekening. Als je nu een artikel koopt, betaal je die via je bankrekening of via je Vinted portemonnee. De koper krijgt het geld pas wanneer jij aangeeft dat jij het artikel correct hebt ontvangen. Hierdoor is er meer veiligheid en minder oplichting tussen kopers en verkopers. Nog een kleine tip: Wanneer je een vriend uitnodigt kun je hier ook geld mee verdienen. Je ontvang namelijk 5 eurp als een vriend 3 artikelen upload en als ze iets verkopen zelfs 10 euro. Dit kost jou en je vriend helemaal niets.

Uiteraard zijn dit alleen enkele tips van mij voor jou. Ik hoop dat ze je op weg helpen en je ook lekker aan de slag kunt met het verkopen of kopen van artikelen.

Geld verdienen Vinted

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.