fijn beddengoed

Met goed en fijn beddengoed behaal je een goede nachtrust!

Huis & Tuin By jun 26, 2021 No Comments

Steeds meer Nederlanders hebben te maken met slaapproblematiek. Hierbij wordt snel gegrepen naar bijvoorbeeld slaapmiddelen terwijl de oorzaak van slecht slapen vaak voor de hand ligt. Om een goede nachtrust te hebben is goed en fijn beddengoed erg belangrijk. De aanschaf van goed en fijn beddengoed kan al een erg groot verschil maken om een goede nachtrust te hebben.

Je zou denken dat goed beddengoed kopen niet lastig is. Zolang je prima slaapt moet het beddengoed wel goed zijn toch? Dat kan zeker, maar het is goed om op diverse zaken te letten. Een goed matras en hoofdkussen zijn namelijk ook erg belangrijk. Met behulp van onderstaande tips is de aanschaf van goed en fijn beddengoed een eitje!

Ga voor een 4-seizoenen dekbed

In de zomer is het warm en in winter een stuk kouder. Je kunt dan kiezen om ieder seizoen van dekbed te wisselen, maar je kunt ook een 4-seizoenen dekbed aanschaffen. Het is wellicht wat duurder dan een normaal dekbed, maar je zult goedkoper uit zijn op de langere termijn. Met een 4-seizoenendekbed heb je namelijk 4 oplossingen in één dekbed voor ieder seizoen. Zo kun je de temperatuur in bed goed regelen zodat je van een goede nachtrust kunt genieten.

Hoeslakens kopen

Hoeslakens zijn er in veel verschillende afmetingen. Wanneer je een hoog matras hebt kunnen de maten anders uitpakken dan wanneer je een wat lager matras hebt. Daarnaast heb je wellicht een topper op je matras liggen. Zorg dat je de maten van je matras goed weet. Meet je matras goed op zodat je geen miskopen doet. Daarnaast is het goed om rekening te houden met het feit dat een hoeslaken in de was ook nog kan krimpen.

Goed en fijn beddengoed zonder allergische reacties

Natuurlijk is het belangrijk om met je persoonlijke voorkeuren rekening te houden. Maar het is ook erg belangrijk om rekening te houden met allergieën. Je wilt namelijk een gezonde nachtrust hebben zonder allergische reacties in bed op te lopen. Het is namelijk de bedoeling dat je een goede nachtrust ervaart en wanneer je allergisch bent voor een bepaalde stof in je beddengoed dan zal dit je nachtrust niet ten goede doen.

Wist je dat veel mensen allergisch zijn voor huisstofmijt? Je ziet het niet met het blote oog en het voorkomen is bijna niet te doen. Toch kan de keuze qua beddengoed een enorm groot verschil maken. Wanneer je een dekbed aanschaft met een gesloten tijk hebben huisstofmijten veel minder kans om zich te kunnen nestelen in het dekbed.

Daarnaast zijn er diverse soorten speciale vullingen die huisstofmijt weten. Deze vullingen veroorzaken namelijk een minder fijne leefomgeving. Wanneer je last hebt van allergieën kan een synthetisch dekbed een goede uitweg zijn. Deze dekbedden zijn goed te wassen in de wasmachine op 60 graden. Hierdoor blijft je dekbed langer schoon en fris en vrij van mijten. Een wollen of donzen dekbed kan vaak niet in de wasmachine gewassen worden, maar met een gesloten tijk bieden deze soorten dekbedden wel weer een minder goede leefomgeving voor huisstofmijt.

 

Fijn beddengoed: het juiste dekbedovertrek

Iets dat je niet moet onderschatten is het belang van een fijn dekbedovertrek. Een goede nachtrust behaal je namelijk ook met het vinden van het juiste dekbedovertrek voor jou. Het lijkt wellicht enkel een hoes, maar dit is het gedeelte van het beddengoed dat direct in verbinding staat met je huid. Daarom is het materiaal van een dekbedovertrek zo van belang. Erg belangrijk: het dient vochtregulerend en ademend te zijn om te voorkomen dat je last krijgt van nachtzweten. Beddengoed van bijvoorbeeld zijde kan erg comfortabel zijn doordat het vocht- en warmte regulerend is en daarbij ook nog antiallergisch en antistatisch. Ook voelt het zacht en glad aan wat er voor zorgt dat je comfortabel slaapt.

Ook erg belangrijk: een goed bed

Naast dat het juiste beddengoed erg belangrijk is bij een goede nachtrust, is het juiste bed uiteraard essentieel. Heb jij klachten na het slapen? Een pijnlijke rug na de nachtrust, kom je niet goed in slaap doordat je niet prettig ligt of kom je niet goed in of uit bed? Laat je dan adviseren door de specialisten van Bedder. Samen met jou wordt er gekeken naar waar jouw lichaam naar verlangt, wat het nodig heeft en hoe jij weer goed en pijnvrij kunt slapen.

Hoe belangrijk acht jij fijn beddengoed en waar gaat je voorkeur naar uit?

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.