Een zomer vol veranderingen, nieuwe hobby gezocht!

Mama & Kinderen By aug 08, 2018 No Comments

Al sinds de eerst kleuterklas danst mijn meisje bij de dansstudio hier in ons dorp. Dat leek echt op haar lijf geschreven. Tot deze zomer. De grote veranderingen in de zomer van 2018 en  de zoektocht naar een nieuwe hobby.

De grote ommekeer

Er lijkt een ander tijdperk op komst. De zwierige roze meisjesjurkjes maken plaats voor stoere shorts en rokjes met een blousse. En alsof dat nog niet genoeg is om te verwerken : Ze deed haar speelkeukentje weg omdat… ze er te “groot” voor is!  Ik zie haar wekelijks, bijna dagelijks veranderen. Er is iets op komst en ik wil er eigenlijk nog niet van weten. Ze is mijn kleine meisje, voor zolang dat nog duurt.

 

Al deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat ik deze zomer op zoek ga naar een nieuwe hobby, dat is voor mezelf eigenlijk niet zo eenvoudig. Maar volgens mij ook niet voor haar.

Danslessen vanaf 3 jaar

Sinds de eerste kleuterklas, met andere woorden sinds ze 3 jaar oud is, danst Lott hier in de dansstudio. En dat doet ze best goed! Al meer dan 5 jaar noem ik in een adem dansen als haar hobby. Van kleuterdansen groeide ze verder naar ballet op woensdag en jazzdance op zaterdag.

  

Pas op. Ik zal niet die moeder zijn die zegt dat mijn kind danst als Michael Jackson of volgende week moet meedoen aan “So you think you can dance.” Maar Lott danst niet slecht, heeft best wat ritmegevoel en kan wel wat kanten op met haar moves. Maar bovenal : ze heeft het altijd geweldig graag gedaan.

En ik? Ik zat natuurlijk te blinken als een diamant tijdens de kijklessen en de dansshows terwijl mijn kleine meid het beste gaf van zichzelf.

Een nieuw tijdperk, een nieuwe hobby

Nu augustus aanbreekt is het ook tijd om het nieuwe schooljaar te plannen. Een nieuwe pennenzak, fruitdoosjes, drinkfles,… je kent het wel. Geld uit je zakken kloppen enzo… :p

Maar ook: tijd om in te schrijven bij een nieuwe hobby, of meerdere natuurlijk!

Lott, het kleine meisje dat in juli en augustus aan het veranderen is naar een dame van AL acht, wil plots niet meer gaan dansen. Ze is het, haar eigen woorden, gewoon beu.

Op zoek naar een nieuwe hobby

Hoewel ik zelf heel erg baal dat ze niet meer wil dansen, vraag ik welke hobby ze dan wel zou willen doen. Ik krijg een heel typisch lijstje : een muziekinstrument, tekenschool, paardrijden en enkele sporten.

En ergens ben ik bang dat ze later spijt gaat krijgen dat ze stopte met dansen… maar dat probeer ik helemaal aan haar over te laten. Ook al is dat een moeilijke opgave. Ik wil niet dat ze bang is van verandering of van nieuwe dingen.

We probeerden ooit een keer scouts maar de spelletjes en het drukke gedoe werden haar al snel te veel. Ook dat kunnen we dus van ons lijstje schrappen.

Hoezeer ik ook fan ben van mentale stimulans zou ik graag willen dat ze kiest voor een sport i.p.v. tekenen of muziek. Het extra werk om thuis noten te leren zal haar snel tegensteken en wij hebben nu eenmaal een aanleg die vraagt om wat beweging. En hoe dan ook : sporten is gezond.

Sporten dus

Ons gesprek gaat verder met enkele sporten als nieuwe hobby: basketballen, hockey, schaatsen, tennis,… het lijstje is eindeloos. Nu mag je bij veel clubs een keertje gaan proberen maar dat is eigenlijk helemaal niets voor Lott. Ze zal veel meer tijd nodig hebben dan een training of 2 om te beslissen of het wat voor haar is. Hoe dat verder gaat lopen? Daar heb ik nog geen idee van.

Één ding weet ik wel zeker : wat later deze week voer ik dit gesprek met haar opnieuw en welke nieuwe hobby het worden zal! Daar komen jullie zeker wel een keer achter via mijn instagram!

Welke hobbies hebben jouw kinderen of weet je al waar je ze gaat inschrijven als eerste hobby?

Ook leuk om te lezen:

*Cadeau voor de eerste verjaardag van je kind.

*Het leukste buitenspeelgoed voor peuters en kleuters

*Besparen op verzekeringen doe je zo!

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.