interieurtrends najaar 2021

Interieurtrends najaar 2021 die je niet wilt missen!

Huis & Tuin By sep 15, 2021 No Comments

De zomer is weer bijna voorbij en dat betekent dat er weer koudere maanden voor de deur staan. Om de herfst goed te omarmen is het fijn om het huis sfeervol en gezellig in te richten. Welke trends daarbij horen? De interieurtrends voor het najaar 2021 hebben we voor je op een rijtje gezet. Je wilt ze natuurlijk niet missen!

Woonmaand

Sinds jaren is oktober de woonmaand. En zoals je weet komt deze maand er weer aan. Dit is voor velen van ons een maand vol met inspiratie. Doordat er na de warme maanden een periode aankomt waarbij we veel van onze tijd binnen zullen doorbrengen is oktober bij uitstek de maand om je huis weer gezellig te maken voor het najaar.

Interieurtrends najaar 2021: warm en aarde tinten

In de koudere maanden zijn we nog altijd veel binnenshuis. Daarom is het zeker in de koudere maanden fijn om je huis warm aan te kleden. Een nieuw likje verf op de muur kan daar al wonderen bij doen. Denk hierbij aan terracotta, roestoranje of de bruinere kleur die tot kleur van het jaar is uitgeroepen door Flexa: Brave Ground. Meubels zijn ook in deze kleuren erg populair en qua materialen zit je helemaal op de juiste plek als je gaat voor hout en sfeervol leer.

Lekker cosy het najaar in!

Het knusse mag weer! In de zomer ga je snel voor frisheid, in het najaar voor gezelligheid. Ga daarbij voor styling met een cosy touch! Heerlijke cosy kussens op de bank, het beroemde dekentje en verras je huisdier met een heerlijk cosy bedje. Zowel velvet als teddy zijn nog steeds helemaal hip. Heerlijk aaibaar! Ook meubels met zo’n heerlijk jasje zijn niet meer weg te denken, denk aan zo’n heerlijk zacht bankstel of juist een hoekbank van een cosy stof om heerlijk in weg te zakken. Zachte materialen en vormen zijn helemaal perfect om een heerlijke herfstsfeer in huis te halen.

Interieurtrends voor de herfst van 2021: ga voor een wereldse styling

Ga voor een werelds interieur. Deze trend was in de zomer al erg populair, maar is ook in de herfst en winter niet meer weg te denken! Liefhebbers van reizen zullen zich helemaal kunnen uitleven met deze interieurtrend. Aardetinten plus wit en zwart staan hier centraal bij in combinatie met een Aziatische of Afrikaanse touch. Je kunt qua materialen denken aan een echte boho sfeer met rotan, riet en hout. Natuurlijk past een exotische tint met dierenprints hier uitermate goed bij.

De interieurtrends voor het najaar 2021 hebben we voor je op een rijtje gezet. Je wilt ze natuurlijk niet missen!

Wat dacht je bijvoorbeeld van deze wereldse klok van OTTO? Wanneer jij voor een wereldse styling gaat is dit een accessoire wat echt niet gemist mag worden in je styling. Gelukkig is OTTO van alle markten thuis en kun je op de website heerlijk uit je dak met de mooiste woonaccessoires. Maar dat is natuurlijk niet alles. Wist je bijvoorbeeld dat je bij OTTO ook voor meubels prima kunt slagen?

Woontrend najaar 2021: duurzaam & eco zijn belangrijk!

In onze samenleving speelt duurzaamheid een steeds grotere rol. We eten duurzaam, kopen vaker tweedehands en gaan goed op recyclen van materialen. Daarnaast worden woningen verduurzaamd en gaan we voor duurzame materialen qua gebruik en inrichting. Je maakt bewust duurzame keuzes wat betreft materialen die jij in huis gebruikt.

Geef tweedehands eens een kans, via kringloopwinkels en marktplaats tik je de mooiste pareltjes op de kop voor een prikkie. Wat betreft de looks van een duurzame styling ga je voor natuurlijke materialen. Bamboe en eiken komt bijvoorbeeld veel voorbij. Een eiken tafel kan je bijvoorbeeld op marktplaats op de kop tikken en helemaal naar jouw wens maken door hem glad te schuren en in de gewenste kleur lak te lakken.

Interieurtrend najaar 2021: donker interieur

Waar je hierboven hebt kunnen lezen dat warme kleuren erg populair zijn kun je ook kiezen voor juist een donker interieur. Donkerblauw en donkergroen zijn helemaal hip om het moment. Mocht je het echt heel gedurfd willen aanpakken dan kun je ook voor zwart gaan. Een donker interieur werd als erg kil beschouwd, maar daar zijn we tegenwoordig aardig overheen. Denk aan zwarte deurklinken, zwarte kozijnen en accessoires in huis. Een zwarte bank is tegenwoordig ook een item wat prachtig kan schitteren in de woonkamer. Helemaal wanneer je lichtere kleuren in je styling laat terugkomen krijgt je interieur een geheel nieuwe uitstraling. Goed: je moet er wel van houden, maar het past sowieso bij deze herfst en winter. Daarnaast is een goed lichtplan van je huis een echte musthave! Verlichting kan het interieur -helemaal wanneer het donker is- echt sfeervol maken.

interieurtrends najaar 2021

 

Wat is jouw favoriete interieurtrend?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.