kunstgras gazon

Een kunstgras gazon is optimaal genieten

Huis & Tuin By mrt 05, 2021 No Comments

Over smaak valt natuurlijk niet te twisten. De een houdt van natuurgras terwijl de ander niks van tuinieren moet hebben. Als jij van mening bent dat een tuin is om te relaxen en je daarnaast ook geen groene vingers hebt, dan kan een tuin met kunstgras uitkomst bieden. Kunstgras kopen is een uitstekend alternatief voor degenen die toch een groen gazon willen, maar geen of minimale inspanning willen leveren om het te onderhouden. In dit artikel zetten we de grootste voordelen van een kunstgras gazon op een rijtje. Lees je verder?

Haast geen onderhoud

We hebben het al in de inleiding verklapt, maar het fenomeen tuinieren is niet van toepassing op kunstgras. Zo hoef je het gras niet te bemesten, beregenen en maaien om het er onberispelijk bij te laten liggen. Vooral in de warme maanden zul je veel tijd kwijt zijn aan het onderhouden van een echt grasveld. Steeds meer mensen buigen zich daarom over de voordelen die kunstgras te bieden heeft. Zeker als je een grote tuin hebt met nogal wat vierkante meters. Bijkomend voordeel van kunstgras is dat je in het voorjaar niet bang hoeft te zijn voor aan gras gerelateerde hooikoortsklachten. Er zijn namelijk geen allergische reacties op kunstgras bekend.

Wat betreft onderhoud moet je rekening houden, mocht het een keer nodig zijn, dat het kunstgraszon eens in de zoveel tijd gereinigd en/of geborsteld moet worden. Door afval te verwijderen wordt verstopping van de zandlaag voorkomen. Het borstelen van het kunstgras helpt om de sprieten van het kunstgazon weer rechtop te laten staan. Dat ziet er voor het oog ook wat fraaier uit!

Geschikt voor intensief gebruik

Nog een ander groot voordeel van een kunstgazon is dat het ontzettend veel kan hebben. Kunstgras blijft het hele jaar groen en is bestand tegen alle weersinvloeden. Kinderen kunnen daarom zonder problemen spelen op het kunstgras zonder dat jij als ouder bang hoeft te zijn dat het binnen de kortste keren vertrapt wordt.

Denk ook aan een zwembadje in de tuin plaatsen op echt grasveld met bruine en dorre gazonplekken tot gevolg. Gelukkig behoort dit probleem tot het verleden bij kunstgras, want het zwembad kan er gewoon op blijven staan. Kortom, kunstgras kan dus wel tegen een stootje!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.