Een heerlijk dagje naar pretpark de Waarbeek!

Vakantie & Uitjes By aug 11, 2019 1 Comment

In de vakantie zijn wij met de Merel en Bram een heerlijk dagje naar pretpark de Waarbeek geweest. Pretpark de Waarbeek is relatief gezien niet een heel groot pretpark, maar voor jongere kinderen helemaal geweldig. Bram en Merel zijn ondertussen 5 en 6 en hebben al enkele pretparken bezocht. We vonden de vakantie een geweldige periode om er eens heerlijk een dagje erop uit te gaan met de kinderen. Bram was al eens eerder geweest met ons en had er veel zin in. Hoe onze dag was lees je hier!

Pretpark de Waarbeek

De aankomst bij pretpark de Waarbeek

Pretpark de WaarbeekBij binnenkomst viel ons al meteen op dat er niet extreem grote rijen voor de attracties stonden en dat alle kinderen luidt en duidelijk aan het genieten waren. In het begin heb je een klein stukje voor de allerkleinsten. Je vindt hier kleine botsauto’s, een monorail en een leuke draaimolen met allemaal bekende stripfiguren.

Pretpark de Waarbeek

Het handige van deze attracties is dat je ze zelf kan bedienen! Voor de ouders of begeleiders is er een knop om de attractie te starten. Dit scheelt heel veel wachttijd.

Meten is weten

De kinderen wilden eigenlijk meteen in de achtbaan. Dit is een rodelbaan die een klein rondje over het pretpark maakt. Voor de kinderen tot en met 8 jaar is deze geweldig. Dat vind ik eigenlijk van het hele pretpark. De attracties zijn heel geschikt voor jongere kinderen. Overal staan meetpalen aangegeven waar de kinderen zichzelf kunnen meten. De kinderen weten op deze manier of ze alleen in de attractie mogen, samen met iemand anders of helemaal niet.  Bram en Merel vonden het geweldig dat ze zelf konden meten en vonden het extra leuk als ze helemaal alleen in een attractie mochten.

 

Pretpark de WaarbeekOver het algemeen is er voor iedereen wat leuks te vinden bij de Waarbeek. Wij moesten als oom en tante nog in best veel attracties met de kinderen. Bram en Merel zijn namelijk allebei nog niet heel groot. Maar ik moet toegeven dat wij dit allebei niet erg vonden, heel leuk zelfs!

Ook aan oudere kinderen en volwassenen is gedacht in pretpark de Waarbeek. Zo kun je bijvoorbeeld met een zweefbaan over het water vliegen of je vliegt met de Nautic Jet met een boot keihard het water in.

Onze favoriet

Persoonlijk vind ik de rups en de Twister erg leuk. De kinderen vonden deze attracties ook geweldig. De rups waarbij je met een leuke vaart rondjes maakt en er opeens een doek over je heen valt, dat vonden de kinderen super spannend! Maar ook de Twister waarbij je steeds hoger gaat. De kinderen kregen er kriebels van in hun buik! Al moet ik zeggen dat ik ze stiekem ook wel kon voelen.

Pretpark de Waarbeek is overzichtelijk

Pretpark de WaarbeekHet grootste pluspunt van pretpark de Waarbeek vond ik de overzichtelijkheid van het park. Als ouder ben je op zo’n park natuurlijk continu bezig met je kinderen. In het midden van het park zit een klein terrasje waar je heerlijk gezamenlijk even wat kan eten bij de snacktentjes. Maar dit terras is ook mooi omringd door de attracties. De kinderen konden lekker in de attracties of in de speeltoestellen en wij konden even lekker bijkomen.

Showtime!

Tenslotte begon om 14.30 uur de show van postbode Pelle met de mascotte van de Waarbeek Twekky.  Hier hebben wij echt van genoten. Zowel ouders, ooms en tantes, grootouders en voornamelijk de kinderen genoten zichtbaar van de show. Postbode Pelle voelt de kinderen goed aan maar heeft ook zeker een goed gevoel voor humor richting de ouders. De kinderen konden daarna nog met Twekky op de foto en dit zorgde voor de kinderen voor een onvergetelijke dag.

Pretpark de Waarbeek

 

Wat kost dat?

Voor €9,95 kun je met je E-ticket naar binnen bij pretpark de Waarbeek. Zeker een aanrader om de tickets online te halen, dit scheelt je toch weer een paar euro’s. Wil je liever een kaartje aan de kassa halen dan betaal je € 12,50. Het pretparkseizoen is nog niet afgelopen dus maak er nog snel gebruik van.

Pretpark de Waarbeek

Wij hebben hier met ons neefje en nichtje een heerlijke en avontuurlijke dag gehad. Pretpark de Waarbeek is namelijk een warm en vriendelijk pretpark waar wij zeker nog eens terugkomen!

 

 

  • Dit blog is geschreven door Brian & Eline, oom en tante van Merel en Bram

Author

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.