laadpaal thuis

Dit zijn de voordelen van een laadpaal thuis!

Huis & Tuin By sep 12, 2021 2 Comments

Elektrische auto’s zien we steeds meer rijden in Nederland. Dat is niet vreemd, want ze zijn schoner, stiller en hebben minder CO2-uitstoot dan dat een auto heeft die op brandstof rijdt. Daarnaast gelden er ook financiële voordelen aan het rijden in een elektrische auto. Uiteraard moet een elektrische auto ook worden opgeladen. Dit kan uiteraard onderweg, maar een laadpaal voor thuis aanschaffen is een stuk slimmer. In dit artikel leggen we uit waarom dat zo is:

Thuis opladen is goedkoper dan onderweg

Vanzelfsprekend is een laadpunt voor je auto niet gratis. Hier zal je voor moeten betalen. Wanneer je een leaseauto van de zaak tot je beschikking hebt betaald de werkgever hier wellicht voor. De kosten van een laadpaal aan huis zijn afhankelijk van verschillende factoren. Je kunt hierbij denken aan het type auto, afstand tussen de meterkast en het laadstation, de staat van de meterkast en eventuele slimme opties. Wanneer de laadpaal thuis geïnstalleerd is merk je meteen dat het laden een stuk goedkoper zal worden ten opzichte van openbaar laden. Op termijn is het opladen van een auto dus zeker voordeliger.

 

Een laadpaal thuis: gemakkelijk en snel

Thuis een laadpaal hebben is simpelweg een stuk gemakkelijker. Na een lange dag bevestig je de auto aan de lader en de volgende dag is de accu volledig opgeladen en rijd je weer weg. Je hoeft niet te wachten bij oplaadpunten in bijvoorbeeld parkeergarages of bij pompstations bij een openbare laadpaal. De auto laadt op terwijl jij gewoon thuis bent en de dingen kunt doen die jij wil.

Bovendien zorgt een laadpaal thuis installeren er mede voor dat de auto stukken sneller opgeladen zal worden dan via een stopcontact. Want desalniettemin dat je de auto zeker kunt opladen via het stopcontact, is dat niet iets wat aan te raden is. Het kan voor gevaarlijke situaties zorgen en daarnaast duurt het zeker een uur of 20(!) voordat de accu compleet opgeladen zal zijn. Wanneer er is besloten om de auto via het stopcontact op te laden kan dat er voor zorgen dat de meterkast overbelast raakt en dat wil je natuurlijk niet. Een laadpaal van goede kwaliteit laten installeren zal ervoor zorgen dat je er zeker van bent dat de auto op de juiste en een veilige manier wordt opgeladen.

Een laadpaal thuis: perfect in combinatie met zonnepanelen

Wanneer je over zonnepanelen beschikt is het helemaal ideaal om een laadpaal thuis te laten installeren. Het is hierdoor namelijk mogelijk om uw auto gratis op te laden doormiddel van zonne-energie. Een win-win situatie dus! Je bespaart hier natuurlijk ook mee op de energierekening.

Directe verrekening met de werkgever

Wanneer je een leaseauto rijdt kun je het laden van de auto in de meeste gevallen declareren. Natuurlijk kan dit handmatig door te bekijken hoeveel kWh jij verbruikt met het laden van de auto en dit bij je werkgever te declareren. Wat handiger is, is wanneer je met jouw werkgever overlegd een laadpaal aan te schaffen met een backofficesysteem. Een backoffice systeem zorgt er automatisch voor dat de kosten met je werkgever verrekend zullen worden.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.