toiletruimte

Hoe ziet jouw toiletruimte eruit?

Huis & Tuin By sep 13, 2021 No Comments

De toiletruimte, het is het kleinste kamertje in huis. Maar we maken er dagelijks toch meerdere keren een sanitaire stop. Reden genoeg om óók aandacht te schenken aan het toilet. Is jouw toiletruimte toe aan een opfrisser? In dit artikel leg ik uit wat er écht niet mag ontbreken in de toiletruimte. Lees snel verder!

1. Het wastafeltje in de toiletruimte

Het wastafeltje wordt fonteintje genoemd. Dit stamt uit de tijd dat er in woningen een wastafel werd geplaatst in de hal. Het waren oorspronkelijk hoekwastafels die voorzien waren van een hoge achterkant. In sommige monumentale herenhuizen waren ze voorzien van fraaie decoraties. De benaming is sindsdien behouden, net zoals het gastentoilet. Woningen kregen op de badkamer ook een toilet die uitsluitend door de bewoners werd gebruikt.

toiletruimte

2. Zwevend toilet

De huidige inrichting van de toiletruimte wordt bepaald door een zwevend toilet waarbij het waterreservoir achter tegels is weggewerkt. In plaats van een zichtbaar waterreservoir wordt veelal gekozen voor een vloervrije plaatsing. Het voordeel is dat de vloer gemakkelijk gereinigd kan worden, maar het kost extra ruimte voor het waterreservoir. Voordeel is wel dat je een fraaie tegelrand krijgt om leuke spullen op te zetten.

3. Een ruime keus in fonteintjes

Bij een mooi toilet hoort een fraaie wastafel. Tegenwoordig zijn ze er in alle vormen; ovaal, vierkant, rechthoekig of hoekvorm. Ze zijn er ook met een waskom op een brede plank of met een handige fonteinkast. De kraan kan weggewerkt worden in de wand of naast de waskom worden geplaatst. Er zijn genoeg fraaie designkranen die de wastafel een luxe uitstraling geven. Een spiegel boven de wastafel maakt het plaatje compleet.

Extra opbergruimte in een toiletruimte is praktisch als je van een opgeruimd huis houdt. Voor de WC-reiniger, toiletborstel, de reserve wc-rollen en de schone gastendoekjes. Door de noodzakelijke spullen op te bergen wordt de toiletruimte minder druk. In plaats van een fonteinkastje kan ook gekozen worden voor een wandplank of zwevende plank of een spiegelkast. Met een spiegel maak je de ruimte ook nog eens optisch groter.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.