arretjescake

Dit moet je maken in december! No bake – arretjescake!

Geplaatst door

December is een maand waarin gezelligheid en lekker eten hier in huis eigenlijk wel voorop staat. Ik vind het heerlijk om dingen te bakken, te maken en het gezellig te maken in huis. Iets lekkers op tafel, maar je wilt niet bakken? Ga dan voor arretjescake met bastognekoekjes!

No bake arretjescake

Het ideale aan arretjescake is dat je deze niet hoeft te bakken. Soms heb je daar gewoon echt geen zin in, wil je toch iets op tafel zetten tijdens deze gezellige dagen dan is arretjescake met bastognekoekjes echt een uitkomst. 

Welke ingredienten gaan er in deze arretjescake?

  • 200 gram bastognekoekjes
  • 200 gram bruine basterdsuiker
  • 50 gram chocolade naar keuze
  • 150 gram roomboter
  • 50 gram cacaopoeder

Ook dit heb je nodig:

  • bakpapier
  • bakblik, bakvorm
  • pan

Zo maak je de heerlijke arretjescake:

Als eerst ga je nu de bakvorm bekleden met bakpapier, zo voorkom je dat het blijft vastplakken aan je bakvorm. Vervolgens smelt je de boter op een laag vuur, de boter moet namelijk niet bruin worden.

Ondertussen breek je de bastognekoekjes in kleine stukjes en voeg je dit in een kom met de cacaopoeder en basterdsuiker. Wanneer de boter gesmolten is voeg je ook deze toe en meng je alles goed door elkaar. Dit kan met de laagste stand van de mixer, maar je kunt het ook prima door elkaar roeren. 

De chocolade moet nog gesmolten worden, dit doe je au bain marie! Vervolgens schenk je deze over het geheel heen en meng je alles nog eens goed door elkaar. 

Nu ga je alles in het bakblik scheppen. Zorg dat je alles goed stevig aandrukt met de bolle kant van een lepel. De arretjescake dient nu minimaal 2 uur in de koelkast te blijven staan. Daarna kun je er heerlijk van smullen bij een heerlijke bak koffie of thee! Ook mijn kinderen zijn er gek op!

arretjescake
Sharing is caring!

Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *