voordelen van een hangtoilet

De voordelen van een hangtoilet in de badkamer

Huis & Tuin By apr 15, 2019 No Comments

Deze week is het dan eindelijk zover, wij krijgen een nieuwe badkamer. Na al een aantal verbouwingen in en rond het huis is nu de badkamer aan de beurt.  Er moet heel wat gebeuren en er moest genoeg gekocht worden. Het bad gaat er uit en er komt een inloopdouche in. Daarbij moesten we natuurlijk badkamermeubels en tegels bestellen. En om niet te vergeten, een nieuw toilet kopen. Hier lees je alles over de voordelen van een hangtoilet in de badkamer:

Hangtoilet

Wij hebben heel bewust voor een toilet in de badkamer gekozen, het is vooral heel erg praktisch. Ik ben heel blij dat wij zowel op de begane grond als op de eerste verdieping een toilet hebben. Met 5 personen in huis is dat namelijk gewoon erg makkelijk. Helemaal wanneer je kleinere kinderen hebt is dit ideaal. Kleine kinderen hebben namelijk nog wel eens moeite om hun behoefte op te houden. Ook hoeven ze zo de trap niet af wanneer ze ’s nachts naar de toilet heen moeten. Als je een kindvriendelijke badkamer wilt hebben vind ik dit dan ook zeker een must. Scheelt je meteen weer drolletjes uit bad vissen, want dat kan met kleine kinderen zomaar gebeuren.

Op de begane grond hebben wij in de hal een apart toilet. In dit kleine kamertje bevindt zich een hangtoilet met een wastafeltje om je handen te kunnen wassen, niet geheel onbelangrijk.

In de badkamer hebben we op het moment al een toilet, maar een nieuw toilet kopen was toch ook wel nodig, ons oude toilet gaat vervangen worden door een nieuw hangtoilet.  Natuurlijk hadden we ook kunnen kiezen voor een staand toilet, die worden tenslotte ook nog steeds gebruikt. Maar hangtoiletten zijn de laatste jaren echt in opmars en dat is niet voor niets zo. Daarom hieronder de voordelen van een hangtoilet voor je op een rij:

Een groter lijkende ruimte

Eén van de voordelen van een hangtoilet is dat de ruimte een stuk groter lijkt en gedeeltelijk ook wel is. De spoelbak van de hangtoilet is namelijk volledig in de muur ingebouwd en de hangtoilet raakt natuurlijk de grond niet aan. Doordat de toilet in de ruimte zweeft geeft dit een ruimtelijk effect. Hangtoiletten zijn daarom ook zeker voor kleinere ruimtes uitermate geschikt. Hoe je de badkamer ook inricht, een hangtoilet staat altijd goed. Een hangend toilet van Douche Concurrent past ook in jouw badkamer!

Een hangtoilet straalt elegantie uit

Veel mensen kiezen voor een hangtoilet door de look! Een mooie hangtoilet kan ook echt een blikvanger in je badkamer zijn. En voor ieder is er wat wils, er zijn namelijk heel veel verschillende soorten en modellen en toiletsets verkrijgbaar. Daardoor vind je altijd een hangtoilet dat prima bij de stijl van je badkamer of toiletruimte past.

voordelen van een hangtoiletSchoonmaken

Het schoonmaakproces van een hangend toilet is een stuk eenvoudiger dan dat van een staand toilet. In eerste instantie komt dat doordat er minder oppervlak gereinigd hoeft te worden. Je hebt namelijk geen uitstekend reservoir of een uitstekende stortbak. Vergeet daarbij niet dat de ruimte onder het hangtoilet eenvoudig schoongemaakt kan worden met een dweil. Doordat de toilet hangt hoef je dus ook niet op je knieën voor de toilet te gaan zitten om alle stukjes van het staande toilet te reinigen. Die zijn er namelijk niet. Doordat de hangtoilet dus een stuk makkelijker schoon te maken is leidt dat meteen tot een minder grotere ophoping van bacteriën rondom de toilet. Al met al blijft je badkamer dus zeker hygiënischer wanneer je een hangend toilet gebruikt.

Een hangtoilet is ecologisch

Eén van mijn favoriete voordelen van een hangtoilet; een hangtoilet is ecologisch. Hangtoiletten zijn namelijk uitgerust met spaarknop of ook wel spaartoets. Een spaarknop heeft 2 gedeeltes waar je op kunt drukken om de toilet door te spoelen.  Het is natuurlijk nodig om de toilet door te spoelen, maar wist je ook dat wanneer je een hangtoilet met spaarknop gebruikt in plaats van een toilet van de oudere generatie je 45 tot 60 procent water kunt besparen? Een hangtoilet is dus ook meer milieuvriendelijk dan een staand toilet.

Heb jij al een hangtoilet in de badkamer?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.