kindvriendelijke badkamer

Tips om een kindvriendelijke badkamer te creëren

Huis & Tuin By dec 29, 2018 2 Comments

Gezinsuitbreiding is een van de redenen om je huis aan te pakken. Ook de badkamer kan daar een onderdeel van zijn. In de ochtendspits bezoekt iedereen de badkamer en kan het er dus best wel druk zijn. Al is je badkamer groot of klein, wanneer je deze slim inricht zal het er een stuk minder stressen zijn in de ochtendspits.

Een badkamer moet genoeg ruimte hebben, voldoende handige mogelijkheden om op te bergen, maar vooral veilig zijn. Zeker wanneer je kleine kinderen hebt, staat veiligheid voorop, toch? Hier lees je goede tips waarmee jij zeker een kindvriendelijke badkamer kunt creëren.

Opbergruimte

Wanneer je kinderen hebt is opbergruimte ontzettend belangrijk. Elke moeder zal het kunnen beamen. Natuurlijk wil je ook dat alles veilig opgeborgen is in je badkamer. Om de veiligheid te kunnen waarborgen en meteen extra opbergruimte te creëren doe je er goed aan om te kiezen uit badmeubelsets waarbij je een hoge badkamerkast (of badkamerkasten) hebt. Ook is het handig om opbergruimte te creëren onder je wastafel. Je werkt er meteen de wastafel mooi mee af en je hebt weer die o zo belangrijke extra opbergruimte. Natuurlijk zorg je er wel voor dat je de scheermesjes, eventueel schoonmaakmiddel en scherpe dingen hoog opbergt en niet onder de wastafel.

De wastafel

Wanneer je een groot gezin, of de wens voor een groot gezin, hebt raad ik je een dubbele wastafel aan. Bij een dubbele wastafel heb je net iets meer plek en comfort wanneer je met meerdere personen tegelijk in de badkamer bent.

kindvriendelijke badkamer

De perfecte douche in een kindvriendelijke badkamer

Een grote inloopdouche is ideaal wanneer je kleine kinderen hebt. Geen gedoe met in en uit het bad stappen en wanneer je zelf doucht neem je je kleintje zo mee. Dit is erg comfortabel, want er is genoeg ruimte en het bespaart je tijd. Wanneer je een kleine badkamer hebt en de badkamer groter wilt laten lijken, kun je er voor kiezen om de douche niet af te scheiden maar gebruikt te maken van een douchegoot om het douchegedeelte heen. Het gootje zal het water direct afvoeren en de rest van je badkamer zal er droog door blijven.

Ook kun je kiezen om de inloopdouche te scheiden van de rest van de badkamer met een wand. Je kunt dan aan de douchekant nisjes in de wand maken zodat je hier de verzorgingsspullen voor onder de douche in kwijt kunt. Aan de andere kant van de wand zou je een extra wastafel kunnen plaatsen wanneer je de wens hebt voor een dubbele wastafel maar hier geen plek voor hebt. Met een wand creëer je dus heel wat mogelijkheden.

Kindvriendelijk bad in de badkamer

Wanneer je graag een bad in je badkamer wilt, doe je er goed aan om voor een bad te gaan waar ook in gedoucht kan worden. Hier bespaar je namelijk ruimte mee. Het is dan wel verstandig om rekening te houden met een bad dat een lage instap heeft. Dit is voor iedereen veiliger. In een badkamer kan het snel glad worden en de kans op uitglijden is een stuk kleiner wanneer de kinderen goed in en uit het bad kunnen stappen, en voor jezelf is dit natuurlijk ook erg prettig! Een badklapwand gebruiken is met kinderen ook handiger dan een douchegordijn. Zo houd je een hoop gespetter in de badkamer tegen.

De kraan in een kindvriendelijke badkamer.

Wanneer je kinderen hebt is het erg belangrijk dat je kiest voor een kraan waar geen handvatten en knoppen met scherpe randen aan zitten. Zorg ook zeker dat je een thermostaatkraan hebt waar een temperatuurbegrenzer op zit waardoor je kind nooit zomaar heet water over zich heen kan krijgen.

Toilet

Wanneer je plek hebt voor een toilet in je badkamer is dit echt een must. Als je de badkamer op de bovenverdieping hebt en de toilet op de benedenverdieping, doe je er ook goed aan om in de badkamer ruimte te creëren voor een toilet wanneer je kinderen hebt. Kinderen zullen nog wel eens naar de toilet moeten in de nacht en tijdens het zindelijk worden kunnen ze de trap soms niet eens  afrennen. Dan is het altijd prettig om een toilet in de buurt te hebben. Plaats het toilet dan ook zo dicht mogelijk bij de deur zodat deze goed toegankelijk is.

Heb jij een kindvriendelijke badkamer?

kindvriendelijke badkamer

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

2 Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.