Bing, Flop en zijn vriendjes in de bios | Bing in de bios |

Mama & Kinderen By apr 15, 2019 No Comments

Blij in de bios! Afgelopen zondag was de première van ‘Bing in de Bios’ in het Vue Theater in Hilversum. Wij hadden het geluk dat we daarbij mochten zijn. Wij, onze peuter Julius, onze kleuter Sebastiaan en ik. Wat een feest! We gingen Bing bekijken op het grote scherm.

Ongetwijfeld ben je inmiddels al volledig bekend met Bing en zijn vriendjes, maar voor wie nog nooit heeft gehoord van deze Bing, eerst even een korte inleiding.

Lief klein konijntje

Bing is een klein lief konijntje van drie jaar. Een heel vrolijk, speels, nieuwsgierig en leergierig konijn. Eigenlijk gewoon een typische peuter: hij barst van de energie en samen met zijn vriendjes maakt hij leuke dingen mee.
Bing onderzoekt samen met hen van alles en wil alles uitproberen. Een echte peuter dus zou je zeggen.
En net als bij peuters, althans bij die van mij zeker, gaat er ook wel eens iets mis.
Gelukkig is hij dan niet alleen. Naast zijn ‘oppas’ Flop, zijn ook zijn vriendjes er altijd om hem te helpen. Sula, Pando en Amma zijn een aantal van zijn beste vriendjes.
Op televisie, onder andere bij Zappelin, kunnen wij hun zeer herkenbare, typische peuter situaties en avonturen volgen.
En vanaf 21 april schittert Bing op het witte doek en wij waren bij dus bij de première.

Wat een feest!

Een paar dagen van tevoren had ik de jongens verteld, dat we dit weekend naar de film zouden gaan om Bing in de bios te bekijken.
Laat ik zeggen, dat ze er zin in hadden! Hier in huize Smith, zijn ze dol op Bing. Zelfs onze oudste van vijf-en-een-half vindt Bing, Flop en zijn vriendjes nog altijd leuk.
Op de dag zelf, had ik dus ook twee stuiterende kinderen op de achterbank onderweg naar Hilversum.
Bing in de bios
Eenmaal aangekomen, stormden de jongens naar binnen. Ze kregen hun toffe Bing-oren en renden zo op de levensgrote ‘echte’ Bing af.
Bing liep in de bios rond en je kon met hem op de foto. Maar dat bleek toch voor onze peuter wel een beetje spannend. Hij vond deze hele grote Bing toch een stuk minder lief en gezellig en bleef ver uit zijn buurt.
Sebastiaan moest ook wel even wennen.  Eerst durfde hij alleen met mij aan de hand op de foto, maar al snel stond hij uitbundig samen met het grote zwarte konijn in een innige knuffelhouding.  
Bing in de bios
Die knuffel was binnen!
Nog even snel naar de wc en daarna gauw op zoek naar het beste plekje in de zaal. Bepakt met zakken popcorn, lekker drinken en de oren op hun hoofd, gingen ze er goed voor zitten. Bing zelf kwam ook nog even dag zeggen in de zaal en toen kon de film starten. Nou ja een film was het niet, het waren zeven verschillende afleveringen. Zeven bekende en leuke afwisselende afleveringen.

Echt een Bingding

Geweldig! Ademloos zaten ze de eerste afleveringen van Bing in de bios te kijken en te luisteren. Zelfs tijdens de interactieve stukjes, bleven ze nog even beduusd stil zitten.
Maar na verloop van tijd, werden ze enthousiaster en onrustiger. Ze deden meer mee en ze genoten echt zichtbaar.
Bing in de bios
Julius zijn zitvlees werd wel een beetje op de proef gesteld, maar vond het wel heel erg leuk.
Wat een geweldige eerste keer bioscoop voor onze kleine peuter. En ook onze kleuter vond het ook helemaal fantastisch.
Hij herkende ook een paar afleveringen en zong volop mee met het eindliedje over de regenboog.
En alsof het nog niet genoeg was, kregen onze kanjers na afloop ook een goedgevulde goodie-Bing-bag met mooie kleurplaten, 4 grote legpuzzels van Bing en zijn vriendjes en een stoere poster. En als kers op de taart, ook nog (per gezin) een toffe ballon van Bing. Bing in de bios
Onze zondagochtend kon niet meer stuk!

Ga dat zien! 

Bing is zoals gezegd echt een typische peuter, waardoor de serie en dus ook de film perfect geschikt is voor kindjes tussen de 2 en 5 jaar. Het is een echte peuterfilm. Julius ons schoolvoorbeeld van een peuter, vond het ook echt geweldig. Sebastiaan was met zijn vijf jaar eigenlijk wel ietsje te oud, maar vond het toch helemaal leuk.
De zeven afleveringen duren ongeveer een uurtje, precies goed. Langer was wel lastig geworden voor ze. En korter, tja dan is het geen film toch!?
Bing in de bios
De leerzame en leuke avonturen met Bing, Flop en zijn vriendjes zijn vanaf deze week te zien in 21 verschillende Vue Bioscopen. Tijdens de Mini Mornings kan je rustig met je kleintjes kijken naar Bing op het grote scherm. De lichten zijn gedimd en het geluid staat zachter, waardoor je kleine peuter prima kan kennismaken met de bioscoop.
Een perfect uitje voor de komende meivakantie. Een aanrader om te gaan kijken met je kindjes tussen de 2 en 4 jaar, waarbij denk ik de leeftijd van 3 en 4 de meest ideale leeftijd is!
Kennen jullie kindjes Bing al, dan is het helemaal leuk om deze film te gaan bezoeken! Kennen jullie kindjes Bing nog niet, ga dan zeker naar Bing in de bios, geloof mij ze zullen genieten!
Bing in de bios

Lees ook van Anne-Margriet: Kinderfeestje: leuk of lastig?

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.