De voordelen van een glazen schuifwand!

Huis & Tuin By jun 24, 2019 No Comments

Glazen schuifwanden, zijn ze niet prachtig? Je ziet ze steeds meer bij mensen in én om het huis. We laten ze in de tuin plaatsen, maar ook in het huis zijn glazen schuifwanden, ook wel schuifpuien genoemd, erg functioneel. Een mooie glazen schuifwand in je huis of tuin kan vele voordelen hebben. Zeker wanneer je kinderen hebt. In dit blog deel ik dan ook de voordelen van een glazen schuifwand met je.

voordelen van een glazen schuifwand

De voordelen van een glazen schuifwand :

1. Het hele jaar van de tuin genieten

Wie is er niet gek op? Heerlijk bijkomen in de tuin. Wist je dat je een overkapping of serre prima kan voorzien van een glazen schuifwand? Zo kun je bijvoorbeeld een tuin creëren waar je het hele jaar van kunt genieten, wie wil dat nu niet?

Zie je het al voor je? Je prachtige besneeuwde tuin? Ziet er prachtig uit. Wanneer je een overkapping of veranda hebt kun je daar prima glazen schuifwanden in laten zetten. Hierdoor kun je eigenlijk altijd buiten zitten. Ook heb je natuurlijk de mogelijkheid om een echte tuinkamer te creëren.

 

Het is ook erg mooi om bijvoorbeeld je raam te vervangen voor glazen schuifdeuren. Een groot voordeel hiervan is dat je een soort van open huis creëert. Schuifwanden open en je loopt in en uit wanneer het lekker weer is. Ook kun je natuurlijk heerlijk aan je grote tafel in de keuken genieten terwijl je naar buiten kijkt.

2. Een glazen schuifwand creëert een open effect

Het glas van de schuifwand zal er voor zorgen dat er een open effect gecreëerd wordt in de kamer. Hierdoor zal de ruimte groter lijken en heb je zicht door de rest van de huis. Het glas geeft een sfeervolle en tevens chique uitstraling aan je woning.

voordelen glazen schuifwand

3. Je kunt ruimtes afsluiten of er juist bij elkaar betrekken

Je kent het vast, de kinderen zijn lekker aan het spelen en daar hoort natuurlijk het nodige geluid bij. Het kan heel fijn zijn om je daar even van te kunnen afsluiten. Eén van de voordelen van een glazen schuifwand is dat je er bent, en toch weer niet. Het dempt het geluid, maar doordat het van glas is kun jij de kinderen toch goed in de gaten houden.

Natuurlijk is het helemaal niet nodig om de glazen schuifwand altijd dicht te doen. Het is niet voor niets een schuifwand en daardoor kun je hem open doen. Zo betrek je verschillende ruimtes bij elkaar.

Een glazen schuifwand is gemaakt van 10 mm gehard glas en daardoor zeer sterk. Mocht het toch voorkomen dat een glazen schuifwand van gehard glas breekt, dan hoef je je geen zorgen te maken. Doordat het gemaakt is van gehard glas zal het namelijk in duizenden stukjes breken die niet scherp zijn.

4. Een glazen schuifwand zorgt voor licht in huis

Daglicht is goed voor ons allemaal. Met een glazen schuifwand in huis gaat er geen licht verloren. Je zult een mooie lichte kamer hebben en kunt genieten van het uitzicht van je tuin, genieten van de zonsondergang is dan ook geen probleem.

5. De kinderen kunnen buiten spelen terwijl jij nog even in huis bezig bent

Wanneer jij nog even wilt stofzuigen, een pan op het fornuis hebt staan of even aan het bellen bent en de kinderen willen buiten spelen zou dit goed kunnen. Oke, ze moeten niet te klein zijn natuurlijk. Maar wanneer jij kinderen hebt die zich prima kunnen vermaken en jij een kindvriendelijke tuin hebt kun je prima in de gaten houden terwijl ze genieten van het buitenspelen en al het buitenspeelgoed. Zoals gezegd kun de schuifpui ook prima open laten en kunnen de kindjes in en uit lopen.

 

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.