voordelen van composiet

De voordelen van composiet in de tuin!

Huis & Tuin By nov 20, 2019 No Comments

Enkele jaren gelden kwam Wood Composiet op de markt en dat is door de jaren heen steeds beter geworden. Het is een uitstekend alternatief voor het duurder- en schaarser wordende hardhout.

Je moet er misschien niet aan denken om nu in de tuin te zitten, maar wil je in het voorjaar je tuin een make-over geven, dan doe je er goed aan om nu al te gaan uitzoeken en plannen wat je wilt en wanneer het moet gebeuren. Belangrijk is om je goed in te lezen en te laten informeren. Je wilt namelijk fouten voorkomen bij de aanleg van een nieuwe tuin, en zo ook bij de keuze die je maakt als je voor composiet in de tuin wil gaan. In dit blog delen we de voordelen van composiet in de tuin:

Minder onderhoud dan hout

Er zit minder organisch materiaal in composiet en daardoor zal er minder algvorming en alggroei zijn. Vlonderplanken van composiet maak je schoon met een harde borstel en groene zeep. Als je een hogedrukspuit gebruikt blaas je namelijk de houtstof delen uit de terrasplanken of schutting en dan kan er wel weer meer alggroei komen, of ze kunnen beschadigd raken. Daarbij hoef je composiet niet te impregneren of in de beits te zetten. Doordat composiet ook kunststof bevat zullen insecten er niet dol op zijn.

Een van de voordelen van composiet is dat het kleurvast is

Composiet is een combinatie van gerecycled kunsstof en houtstof. Hier worden speciale kleurstoffen en UV filters in aangebracht. Hierdoor zal het composiet in de tuin alleen het eerste jaar iets kunnen verkleuren, maar zal daarna zijn kleur behouden in tegenstelling tot hout. Hout verkleurt namelijk in het algemeen binnen 5 tot 10 jaar.

Composiet trekt niet krom

Waarschijnlijk heb je al wat onderzoek gedaan naar composiet in de tuin. Je zult ook gelezen hebben dat de eerst generatie nogal wat problemen heeft gehad. Inmiddels zijn de problemen verholpen. Composiet neemt namelijk geen vocht meer op en zal dus niet kromtrekken.

Geen splinters!

Nog een van de vele voordelen van composiet: het splintert niet en is daardoor meteen kindvriendelijk. Dit is voor kleine kinderen een voordeel, maar ook voor grotere kinderen en volwassenen. Ook wanneer het composiet op maat wordt gezaagd zal er geen splintervorming ontstaan. Een heel groot pluspunt dus!

Composiet is duurzaam en milieuvriendelijk

Composiet bevat gerecycled kunststof en houtstof. Houtstof komt vrij wanneer er bijvoorbeeld parketvloeren worden geschuurd. Door dit te recyclen ontstaat er zeer duurzaam en sterk composiet. Ideaal om jouw perfecte tuinset op te zetten.

Ontzettend veel kleuren

Wood composiet is te verkrijgen in verschrikkelijk veel kleuren. Vlonderplanken van composiet zijn te verkrijgen in houtlook, maar ook trendy kleuren zoals antraciet zie je geregeld terug in tuinen. Een mooie overkapping of schutting van wood composiet is ook prachtig.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.