overhemden voor mannen

De populairste boorden van overhemden voor mannen

Man By mei 20, 2022 No Comments

Een goed overhemd is voor iedere man een absolute must have voor in de garderobe. Niet zo vreemd natuurlijk, aangezien een overhemd een multifunctioneel kledingstuk is. Het maakt namelijk niet uit welke gelegenheid het om gaat, het dragen van een overhemd kan in principe altijd. Zowel zakelijk als casual doet een overhemd het altijd goed. Toch is het voor veel mannen soms nog een hele uitdaging om het juiste overhemd uit te kiezen. Dan gaat het niet zozeer over de kleur of de pasvorm, maar met name over de boord. Er zijn namelijk tal van verschillende boorden waaruit je kunt kiezen. Wij hebben daarom voor jou de populairste voor je uitgelicht.

Hidden button down 

De meest voorkomende boord bij overhemden voor mannen is de hidden button down boord. Dit geldt voor zowel Italiaanse overhemden als andere overhemden. Dit boord kenmerkt zich door de aanwezigheid van knopen die je niet ziet. Vandaar ook de naam ‘hidden’. Het grote voordeel aan deze boord, is dat je kraag keurig op z’n plek blijft zitten. Daarnaast zijn overhemden met deze boord geschikt voor allerlei verschillende gelegenheden. Doordat er knoopjes onder de boord zijn verwerkt, is het zoals hierboven genoemd niet nodig een stropdas of strik te dragen om de boord keurig op de z’n plek te houden. 

Cut-away boord

Wanneer je kiest voor een zakelijk overhemd van Gentiluomo.com, dan zullen deze zijn voorzien van de welbekende ‘cut-away’ boord. Deze boord heeft door het strak afgesneden patroon een zakelijke uitstraling waardoor deze vooral in het zakenleven wordt gedragen. Daarnaast zijn overhemden met deze boord ook extra populair doordat de kraag door de strak afgesneden vorm keurig onder een pullover of colbert blijft, waardoor je er altijd keurig netjes en verzorgd uitziet.

Wide-spread boord

Een andere populaire boord in deze lijst is de wide-spread boord. Deze boord is net als de cut-away boord vooral populair in de zakenwereld. Waar de cut-away doorgaans wordt gedragen zonder stropdas, is de wide-spread een overhemd welke wat meer is geschikt voor een formele setting. Door de speciale boord blijft een stropdas beter zitten, wat ervoor zorgt dat het totaal plaatje ‘klopt’. Ook is dit type overhemd prima te dragen onder een colbert of pullover. Door de brede boord blijft de kraag namelijk prima zitten, waardoor je er keurig bij loopt.

Welk overhemd past bij mij?

Bovenstaande overhemden zijn doorgaans het meest populair. Uiteraard zijn er nog tal van andere soorten overhemden die geschikt zijn voor verschillende gelegenheden. Op de vraag welk overhemd het best bij je past is daarom ook vaak relatief lastig te beantwoorden. De vraag is waarvoor je een overhemd nodig hebt, maar ook de bouw van je lichaam. Wanneer je brede schouders hebt, dan is een getailleerd model waarschijnlijk niet de meest voor de hand liggen optie. Wanneer je een speciale gelegenheid hebt zoals een bruiloft, kan het dus verstandig zijn een overhemd te laten aanmeten. De prijs die je hiervoor betaald is doorgaans hoger dan regulier in de winkel, maar dan weet je wel zeker dat het overhemd volledig aansluit op je postuur.

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.