Bruiloftskleding – Wat trek je aan naar een bruiloft?

Vrouw By jun 05, 2019 No Comments

Het bruiloft seizoen is weer geopend! Een mooie feestelijke outfit hoort daar zeker bij. Wat trek je nu aan naar een bruiloft? Wanneer er een dresscode op de uitnodiging vermeld staat stem je daar je bruiloftskleding op af. Maar wat trek je aan als er geen dresscode is? Hier de tips voor dames en heren voor een mooie outfit op de bruiloft!

bruiloftskleding

Is er een dresscode voor de bruiloft?

Je kledingkeuze voor het feest kan afhangen van de wensen van het bruidspaar, maar ook met de locatie kun je rekening houden. Wanneer het bruidspaar een dresscode heeft zorg je dat je je hier aan houdt. Denk bijvoorbeeld aan Black Tie. Wanneer er een dresscode is zal dit vermeld staan op je uitnodiging.

De locatie is ook zeker een puntje om rekening mee te houden qua bruiloftskleding die je aandoet. Is het een bruiloft op het strand dan trek je natuurlijk geen hoge pumps aan.

strand bruiloft

De bruiloftskleding van een daggast op de bruiloft

Wanneer naaste familieleden of je beste vrienden gaan trouwen ben je vaak de hele daeen bruiloft outfitg op de bruiloft uitgenodigd. Dan mag je je zeker een beetje extra opdoffen.  Overdressed zal je niet snel zijn. Een prachtige jurk voor de dames die zeker chique mag zijn en mannen gaan vaak voor een pak of een Comfort Pants (Comfortable nette pantalon) met een colbertje en een overhemd. Aanvullend met bijvoorbeeld een strik of stropdas.

Ook leuk om te lezen wanneer je een boog maakt voor het bruidspaar –> Zo maak je simpel zelf een ballonnenboog!

Let er wel op dat je als dame nooit, maar dan ook echt nooit in het wit naar een bruiloft gaat. Er is maar 1 bruid en dat ben jij niet!

Als avondgast naar een bruiloft, wat trek je aan als bruiloftskleding?

Dames trekken als bruiloftskleding een mooi jurkje  of lange jurk aan, met een classy jurk zit je altijd goed. Maar, tevens is een prachtig chique jumpsuit ook echt een aanrader. Een paar mooie schoenen er onder, een bijpassend tasje en de juiste oorbellen is jouw outfit af. Voor de heren is een mooi overhemd zeker een must. Dit kan gecombineerd worden met een mooie Comfort Pants, maar ook zeker met een nette jeans of pantalon. Dat ligt een beetje aan de locatie, de dresscode en het bruidspaar. Voor beide: is er een dresscode? Houd je er dan aan!

Tip: gaat het een dansbruiloft worden? Met de voetjes van de vloer tot in de late uurtjes? Neem dan voor de zekerheid een paar sneakers mee. Aan het eind van de avond heeft niemand dat nog door en wist je dat zelfs veel bruidjes de laatste uurtjes op sneakers doorbrengen?

bruiloftskleding

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.