borstontsteking

Borstvoeding en een borstontsteking. Het was een ramp!

Vrouw, Zwangerschap & Baby By nov 20, 2018 No Comments

Bij Depp heb ik een maand of twee borstvoeding gegeven. Bij Joey ook niet veel langer. De zwangerschap was heel zwaar en de bevalling viel dan wel weer reuze mee maar toen was nog niet alles voorbij… Borstvoeding bij Joey was ook geen pretje, met een borstontsteking aan toe.

De bevalling was achter de rug en na twee uur was ik alweer thuis. Ik was super blij dat er eindelijk een einde leek te komen aan alle ellende! De kraamweek ging eigenlijk ook heel goed en ik keek vol vertrouwen naar de toekomst. Tot de laatste dag van de kraamzorg. Ik voelde me niet zo lekker en mijn kraamhulp had er ook geen vertrouwen in. Er was geen indicatie voor extra zorg dus ze vertrok. Ze was nog geen uur weg en ik voelde me vreselijk. Een half uur later had ik het zo koud dat ik niet eens naar de wc kon omdat mijn deken mijn beste vriend was. Ik lag te rillen en trillen en had opeens 42 graden koorts.

Borstontsteking

De huisarts kwam langs en ik had een borstontsteking. Wat een ellende is dat zeg! Na de depressie kreeg ik ook nog eens die ellende. Ik was er zowaar nog meer klaar mee. Op Facebook zette ik een bericht dat ik er doorheen zat en we geen bezoek konden ontvangen. Ik wist gewoon niet waar ik de energie vandaan moest halen. Eerst was mijn eigen hoofd mij grote vijand en nu begon mijn lichaam ook al. En dat terwijl mijn bevalling van een half uur een eitje was. Waarom?

De borstontsteking ging uiteindelijk voorbij, gelukkig! Maar het voeden bleef een ding. Iedere avond van 8 tot 10 was het non-stop voeden. Niet echt handig als je dan alleen bent omdat manlief werkt en je zoon ook aandacht nodig heeft en naar bed moet. Op een gegeven moment had ik zwarte tepels en zat ik jankend te voeden, want dat is wat moeders doen toch? Je hebt alles over voor de kindjes dus ook fysieke pijn en enorme beperkingen in je doen en laten.

Steun

Mijn man was er klaar mee. Hij zei: ‘Ik wil helpen, houd hier mee op en dan kan ik ook een fles geven. Dit is toch niet gezond.’ Het is super fijn om een man te hebben die je zo steunt en inziet wat je doormaakt. Het voelt alleen zo als falen. De druk om borstvoeding te geven vind ik persoonlijk erg groot. Uiteindelijk is onze draak ook goed gegroeid en ik adviseer iedere moeder die zo moe is hetzelfde te doen. Een kind heeft uiteindelijk ook niets aan een moeder die er doorheen zit..

Wees niet zo streng voor jezelf.

 

Author

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.