blijven leren in de vakantie

Blijven leren in de vakantie

Mama & Kinderen By jul 08, 2019 5 Comments

Merel en Bram hebben het erg naar hun zin op school. Spelen met vriendjes en vriendinnetjes is erg leuk en ook van de juffen en meesters zijn ze groot fan. Ze zijn erg geïnteresseerd in dingen leren en hebben op school ook wat extra uitdaging nodig. Na een positieve review van Anne-Margriet besloot ik een pakketje van de bijlesmeester te bestellen zodat ze kunnen blijven leren in de vakantie, mochten ze dat willen. Waarom? Ga ik je vertellen!

De zomervakantie

De grote vakantie komt er nu toch echt aan voor ons, het laatste weekje school en dan zes weken vakantie. Best lang vind ik zelf.. Liever had ik nu vier weken gehad en tussendoor nog ergens twee verschillende weken. Maar goed, je kunt niet alles hebben he?!

Merel gaat naar groep 3 en Bram gaat naar groep 2. Beide zijn ze erg leergierig en hebben ook zeker extra uitdaging nodig. Die krijgen ze ook en dat vind ik alleen maar goed. Een kind dat zich verveeld is ook niet goed denk ik dan.

Omdat ze beide erg graag leren en vooral rekenen erg leuk vinden heb ik bij de bijlesmeester een pakketje voor ze besteld. Nu hebben ze natuurlijk vakantie en daar mogen ze zeker van genieten. We staan echt niet op tijd op om aan de slag te gaan. Maar mochten er minder mooie dagen qua weer bijzitten dan kunnen ze lekker aan de slag. Ook willen we nog op vakantie en dit is natuurlijk prima vermaak voor tijdens de reis. Vorig jaar gingen we op vakantie naar Luxemburg en dat is een rit van zo’n 5 uur. Dan is het leuk als je onderweg wat te doen hebt, ook bij een vliegreis een goede tip denk ik.  Misschien gaan we er dit jaar wel weer heen. We hebben nog niets geboekt, maar dat komt vast goed.

Blijven leren tijdens de vakantie..

Wanneer je zorgt dat je kind tijdens zo’n lange periode als de zomervakantie bezig blijft met leren krijgen ze geen terugval. Huiswerk maken is niet voor niets belangrijk voor de kinderen in wat hogere klassen. Vooral voor kinderen die net hebben leren lezen is het belangrijk om dit te blijven doen in de vakantie. Het zorgt er voor dat je kind lezen leuk blijft vinden en tevens toont onderzoek aan het (AVI) leesniveau hierdoor op peil wordt gehouden. Een boek mee op vakantie is dus zeker een goed idee. Daarvoor hoef je niet perse boeken te bestellen of kopen, je kunt ze ook bij bibliotheek lenen.

Ik bestelde bij de bijlesmeester dus een serie voor het rekenen. Dit omdat ze het erg leuk vinden. Bram is erg druk met getallen, tellen, vermenigvuldigen en aftrekken. Ook Merel vindt het erg interessant dus daarom leek me dit een goede match.

 

Afwachten

De boeken zijn inmiddels besteld om te blijven leren in de vakantie. Ik bestelde de hardcover boeken. Dit omdat ik dat persoonlijk gewoon erg fijn vind. Misschien een beetje ouderwets, maar ja ik heb ook nog een hardcover agenda 😉 .

Je kunt ook de E-book versie bestellen en dat is natuurlijk ook helemaal prima. Ook zou je eerst de gratis oefenbladen kunnen downloaden. Klik daarvoor hier!

Deze week krijg ik ze binnen, voor nu is het nog even afwachten maar jullie kunnen snel een review van mijn kant verwachten!

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

5 Comments

 1. Oma Will schreef:

  Dat is nou echt van deze tijd. Zelfs in de vakantie moeten kinderen nog leren.
  Dat vind ik zo sneu. Ze moeten in de vakantie alles van zich af kunnen zetten en gewoon genieten.
  Niets rekenen enz. Ik heb in mijn leven op school nog nooit een terugval gehad, omdat ik vakantie had van school. Natuurlijk moet je eerste tijd in de nieuwe klas weer wennen, maar leren met boekjes in je vakantie, gelukkig niet.
  Bij ons was het alleen maar genieten en spelen. Daar leren ze toch ook van!
  Kinderen hebben het al zo druk in deze tijd. Ze moeten, moeten en moeten maar.
  Ik zie het om mij heen.
  Ze zijn nog niet koud uit school of mama brengt ze al weer ergens heen.
  Vervelen is er niet meer bij tegenwoordig. Terwijl dat heel goed is voor een kind.
  Ik zie het ook bij mijn kinderen. Als de kleinkinderen even zich vervelen, dan wordt er al weer geroepen: Ga iets doen.
  Laat ze toch van die vakantie genieten, zonder moeten. Ook al vinden ze het rekenen leuk.
  Je kunt onderweg toch ook vragen: Hoeveel rode auto’s komen er voorbij. Dat is toch ook rekenen, maar leuker.
  Fijne vakantie….!

  1. Maddy schreef:

   Hallo Oma Will,

   Ik denk dat je me niet goed begrijpt. Er moet namelijk helemaal niets. Mochten ze het leuk vinden dan kunnen ze er mee aan de slag. Ook hoeven mijn kinderen na school helemaal nergens heen. Ik ben 5 van de 7 dagen thuis, 1 dag is papa thuis en de andere dag zijn ze bij opa en oma. Lijkt me helemaal prima. Jij ook een fijne vakantie…!

   1. Oma Will schreef:

    Sorry, het was niet kwaad bedoeld. Ik gaf alleen mijn mening.

    1. Maddy schreef:

     Geen sorry! Mening mag je altijd geven?. Ik wou alleen even een toelichting geven?

 2. Oma Will schreef:

  Oké !

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.