stilte

Bewustwording van stilte in de trein

Mama & Kinderen By feb 25, 2019 No Comments

Sinds ik moeder ben is er eigenlijk weinig stilte om me heen. Echt alleen ben ik ook bijna nooit. Wanneer de kinderen thuis zijn hoor ik de hele dag geluidjes: een lach, een huiltje, het geroezemoes van het gespeel. Waar ik stilte eerder verschrikkelijk vond en alleen zijn maar saai vond kan ik nu echt genieten van stilte en het alleen zijn.

Stilte met kinderen in huis

Natuurlijk bedoel ik niet de stilte wanneer de kinderen in huis aan het spelen zijn. Wanneer er eerst druk gekletst en gespeeld wordt en het opeens opvallend stil is, weet ik dat ik er als de kippen bij moet zijn. Ze zijn dan vaak wat aan het uitspoken.

Treinreizen

Ik ga echt nooit met de trein. Het liefst pak ik de auto wanneer ik ergens naar toe moet. Een overvolle trein daar maak je mij niet blij mee.

Afgelopen woensdag pakte ik echter toch de trein. Op uitnodiging van Thule bezocht ik de negenmaanden beurs. Dan is het gewoon praktischer om met de trein te gaan. Trein in, trein uit. Geen gedoe.

Zonder op te letten in wat voor een coupe ik ging zitten merkte ik na een aantal minuten op hoe heerlijk rustig het in de trein was. Ik zat in de stilte coupe…

Wanneer je alleen reist is dit echt heerlijk. Dom uit het raam staren naar de weilanden waar al een enkele verdwaalde koe in rond loopt.

Op het moment dat ik me realiseerde dat het zo heerlijk rustig en stil was begon ik er ook echt van te genieten. Want zeg nu zelf, wanneer heb je als moeder nu echt stilte en rust? Ik alleen wanneer ik in bed lig, met een beetje geluk.

Het enige wat ik op dat moment hoorde zijn de treingeluiden en daar kon ik me dan echt niet aan storen.

Je kunt toch ook stilte in huis creëren?

Klopt. Kan. En natuurlijk, wanneer de kindjes in bed liggen is het een stuk rustiger. Maar toch staat dan altijd de radio of tv aan. Bewust of onbewust.

Wanneer ik alleen thuis ben vind ik het ook altijd prettig om geluid te horen dus dan staat of de tv of radio aan.

Nooit heb ik er eigenlijk zo over na gedacht hoe fijn die stilte en rust kan zijn. Tot dat ritje in de trein.

Sta jij er wel eens stil bij hoe fijn stilte en rust kan zijn

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.