besparen op energiekosten

Besparen op energiekosten. Ik vergelijk ieder jaar het energie aanbod.

Besparen & Budget By aug 23, 2019 1 Comment

Het is weer zover, tijd om op zoek te gaan naar een goedkope energieleverancier. Ieder jaar neem ik de afgesloten abonnementen onder de loep en zoek uit wat voor ons het voordeligst is. De ene keer doe ik er goed aan om bij een bepaalde partij te blijven, zoals bij mijn telefoon abonnement. Maar de andere keer is het tijd om over te stappen. Want teveel betalen is zonde, we willen juist besparen op energiekosten! Zo kwam ik uit op een leverancier die ons goedkope energie gaat leveren. Het scheelt ons zelfs bijna 15 euro in de maand, reken maar uit!

Besparen op energiekosten is vaak mogelijk

Zoals ik je al vertelde, vergelijk ik ieder jaar het energie aanbod van verschillende leveranciers in de hoop te kunnen besparen op energiekosten. Ik bereken eerst wat ons verbruik is en wat de kosten hiervan zijn. Daarna vergelijk ik dit met ander aanbod. Ik wil namelijk niet teveel betalen voor energie. Het zal je ook verbazen wat voor een verschillen er tussen aanbieders kunnen zitten.

De aanbieder waar ik vorig jaar mijn abonnement afsloot is dit jaar flink duurder geworden. Afgelopen jaar zaten we er voordelig, maar na dit jaar zou de prijs toch weer zo’n 15 tot 20 euro in de maand omhoog gaan. Dat is natuurlijk niet wat ik wil. Wat ik wil is goedkope energie en dus niet teveel betalen. Dat is meteen de reden waarom ook jij je abonnementen zou moeten vergelijken.

Het kan je flink wat geld schelen en geld besparen op de maandelijkse kosten is toch wel weer erg fijn. Zo blijft er namelijk geld over voor andere dingen of het geld gaat naar de spaarrekening.

De herfst nadert

Hoewel het nu nog erg fijn weer is en we de verwarming echt nog niet aan hebben staan, komt die tijd er wel weer aan. In de herfst en winter zitten we graag lekker knus in huis met de verwarming aan. Hoewel ik echt gek ben op de zomer, vind ik de herfst ook altijd een erg fijn seizoen. Wel een seizoen waarin de stookkosten weer omhoog gaan en we ook eerder een lampje aanknippen omdat het eerder donker wordt. Toch is het zeker mogelijk om te besparen op je energie- en gasverbruik. Daarom heb ik een paar simpele en toch effectieve tips om te besparen op energiekosten voor je:

Maak gebruik van het A Label

Door gebruik te maken van elektrische apparaten die het A Label hebben kun je behoorlijk wat euro’s besparen. Ook al heb je goedkope energie, wanneer je een apparaat met een D Label of hoger intensief gebruikt zal dit ook in de kosten oplopen.

De LED lamp

Veel mensen gaan niet voor een LED lamp omdat deze vaak wat duurder is in de aanschaf. Maar wat veel mensen ook niet weten is dat een LED lamp een stuk zuiniger in verbruik is. Een LED lamp is namelijk zo’n 80% tot 85% zuiniger is dan een gloeilamp! LED lampen gaan daarbij ook langer mee. Uiteindelijk bespaar je hier dus zeker op.

besparen op energiekosten

Hang je was op en houd je energie goedkoop!

Ook ikzelf gebruik de droger met regelmaat in de ‘donkere’ maanden. Wel hebben wij een A+ Label, dat dan weer wel. In de zomer hang ik alles op, maar mijn streven is om in de herfst en winter ook vaker de was op te hangen op een rekje of aan een waslijn, die ik op zolder wil creëren. Dit omdat een droger toch wel weer meer energie gebruikt dan dat je eigenlijk zou verwachten.

Let op sluipstroom

Misschien wel de beste tip! Ongemerkt verbruiken we heel wat sluipstroom. De laptop op de slaapstand aan de lader of de oplader van de telefoon die we in het stopcontact laten zitten. Dit vreet dus echt stroom. Maar ook doe je er goed aan om de stekkers van de tv en aangesloten apparatuur uit het contact te halen op het moment dat deze een tijdje niet gebruikt gaan worden. Je bent er namelijk toch stroomkosten aan kwijt. Wist je dat we jaarlijks zo’n 90 euro(!) aan sluipstroom kwijt zijn? Dat is toch zonde! Dan kun je de energie nog zo goedkoop afsluiten, goedkope energie zul je niet echt hebben.

Vergelijk jij de energie aanbieder ieder jaar en kun jij besparen op energiekosten?

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.