besparen internet

Besparen op internet doe je zo:

Besparen & Budget, Huis & Tuin By sep 04, 2021 No Comments

Wat jij voor jouw internet abonnement betaalt hangt af van een aantal factoren. Door deze factoren eens goed onder de loep te nemen kun je bekijken of jij kunt besparen op je internetkosten. Het kan namelijk vaak goedkoper. Veel huishoudens hebben een internet contract voor onbepaalde tijd. Wist je dat je dan vrij bent om over te stappen naar een andere provider? In dit artikel geven je tips over hoe te besparen op internet.

Kies een keuzepakket dat bij jouw thuissituatie past

Bijna ieder huishouden heeft meerdere abonnementen lopen. Denk hierbij aan een TV-abonnement, een abonnement voor mobiele telefonie en dan nog eens voor het internet thuis. Je kunt echt veel besparen door bij dezelfde provider voor een combinatie van deze abonnementen te gaan. Deze providers bieden vaak meerdere diensten aan die ze als bundel samenstellen. Hierdoor haal je er combivoordeel uit.

Je kan zo namelijk internet met tv combineren of met mobiel voor een extra korting. Een kanttekening hierbij is dat je er goed aan doet om de totaalprijs van de losse abonnementen te vergelijken met de pakketaanbieding. Zo weet je 100% zeker dat je voor de goedkoopste prijs gaat en kan besparen op je internet kosten.

In de pakketkeuze kan je zeker besparen. Tegenwoordig zijn er veel huishoudens die geen vaste telefoon meer gebruiken. Een alles in 1 pakket waar telefonie bij zit is dan zonde. Je betaalt er wel voor, maar gebruikt het niet. Zonde van je geld! Streamingsdiensten vinden we in steeds meer huishoudens terug. Denk hierbij aan Netflix of Disney+. Kijk je nog weinig live tv? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om alleen een abonnement met internet thuis af te sluiten.

besparen internet

Kies de internetverbinding die bij je past

Om te beginnen zijn er drie soorten internetverbindingen voor internet thuis. Afhankelijk van jouw gezinssituatie maak je daar de slimste keuze in om te besparen op internet. Verbindingen met glasvezel of kabel worden huishoudens aanbevolen waarbij er veel internet wordt gebruikt. Met deze verbindingen heb je stabiel internet met een hoge snelheid. Wanneer je dit niet nodig hebt zou je voor een ADSL verbinding kunnen gaan. Deze ADSL verbindingen worden veelal gebruikt wanneer je weinig gebruikt maakt van het internet. Een ADSL verbinding is het goedkoopst wanneer je thuis bijna geen internet gebruikt. Gebruik je met regelmaat internet in jouw huishouden dan kom je goedkoper uit met een kabel- of glasvezelverbinding.

besparen internet

Internetsnelheid

Afhankelijk van het aantal gebruikers van het internet thuis beslis je welke internetsnelheid je nodig hebt. Met een klein huishouden waar weinig internet wordt gebruikt en het alleen gebruikt wordt voor browsen en mailen heb je aan een internetsnelheid tot 50 Mb per seconde ruim voldoende. Maar gebruik je internet thuis ook voor streamen op Netflix en WithLove, het kijken van Youtube filmpjes of ben je met een gezin waarbij de kinderen ook gebruik maken van internet dan heb je zeker een internetsnelheid nodig van 100 Mb per seconden. Doe je dit niet dan zal het streamen met haperingen gaan of zullen de films en video’s niet goed laden.

Besparen op internet: bel je internet- en tv-aanbieder voor een nieuwe kortingsactie

Een erg goede tip als je tevreden bent over je aanbieder maar toch graag minder wilt betalen. Geen zin in ‘gedoe’ rondom een overstap? Dan kan je met één telefoontje proberen korting te scoren bij je huidige aanbieder. Vertel dat je tevreden bent maar dat je er over denkt over te stappen omdat je bij een andere provider goedkoper uit bent, maar dat je uiteraard liever bij je huidige leverancier blijft. Grote kans dat jij je abonnement kunt verlengen met een nieuwe kortingsactie. Vind jij het geen probleem om zelf dingen uit te zoeken? Dan kan je bij het overstappen zeker geld besparen.

Begin nu met besparen op internet!

 

besparen op internet

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.