maandelijkse kosten

3 tips om snel te besparen op de maandelijkse kosten

Besparen & Budget By nov 01, 2018 1 Comment

Uit onderzoek van Pricewise en vastelastenhulp.nl blijkt dat gezinnen er in 2019 wel €700 op achteruit gaan. Woon je alleen? Dan is dit bedrag zo’n €460. Een forse stijging van onder andere de zorgverzekering en energiebelasting zijn hier schuldig aan. Daarnaast gaat het BTW tarief op bijvoorbeeld boodschappen van 6% naar 9%. Dit zullen we allemaal gaan voelen. De vraag is natuurlijk hoe kunnen we besparen op de maandelijkse kosten?

Experts aan het woord

Na de presentatie van de nieuwe kabinetsplannen tijdens Prinsjesdag in 2018 is het duidelijk geworden; het gaat goed met de Nederlandse economie, maar toch zullen we met z’n allen meer gaan betalen aan de vaste lasten. De energierekening, verzekeringen, het internet: het wordt allemaal duurder.  Misschien ben jij nooit zo bezig met besparen of vind je het moeilijk. Het zit hem echter vaak in de kleine dingen. Koop je dat leuke truitje bijvoorbeeld direct, of wacht je tot de uitverkoop? Koop je direct iets als je het nodig hebt, of kun je dit ook lenen of huren van een vriend of vriendin? Onderhandel jij over de prijs als je iets koopt? Gebruik je altijd een kortingscode als je online iets aanschaft? Door je dagelijks goed bewust te zijn van wat je uitgeeft, en op welke manier je dat doet, krijg je een beter beeld bij de mogelijkheden om te besparen.

maandelijkse kosten

 

Direct starten met besparen

De drie tips hieronder kunnen jou honderden euro’s per jaar opleveren. Bekijk eens op welke manier jij zelf aan de slag kunt met onderstaande tips. Door de komende tijd wat meer te letten op deze zaken kun jij voor de lange termijn extra voordeel behalen.

 

1. Verzekeringen en abonnementen

maandelijkse kostenHoeveel geef jij uit aan energie? De gas en stroomtarieven kunnen per leverancier sterk wisselen. Dit is ook het geval bij aanbieders van thuis-internet en TV abonnementen. Vergelijk jaarlijks de tarieven en stap over. Ook woonverzekeringen kunnen vaak voordeliger uitpakken als je overstapt. Let hierbij ook op oververzekering. Zeg abonnementen op die je niet meer gebruikt en bekijk of je bepaalde risico’s zelf kunt dragen. Dat kan je maandelijks veel geld opleveren.

 

2. Opletten tijdens het boodschappen doen

Vooral op de boodschappen kun je besparen door gebruik te maken van wekelijkse aanbiedingen. Bij AH zijn dit de bonus artikelen (1+1 gratis). Jumbo heeft jaaraanbiedingen en ook PLUS en COOP werken hun kortingen wekelijks bij. Plan je aankopen goed (boodschappenlijstje!) en koop groot in. Ook kun je online boodschappen bestellen. Daar wordt je minder verleid tot het doen van impulsaankopen en kies je sneller voor een huismerk. Hierdoor zullen je maandelijkse kosten ook lager worden.

speciaal stamppot gerecht

3.Overzicht in je financiën

Zorg voor een huishoudboekje dat inzicht geeft in je financiële situatie. Weet jij wat er binnenkomt? En weet jij hoeveel je maandelijks uitgeeft aan vaste lasten? Besparen begint met inzicht in je situatie. Maak duidelijk onderscheid tussen vaste uitgaven en eenmalige aankopen. Om voor de lange termijn besparingen te realiseren kun jij je het beste focussen op de abonnementen, verzekeringen en andere contracten.

 

Wat zijn jouw bespaartips om te besparen op de maandelijkse kosten?

Wij zijn ook erg benieuwd wat jij doet om te besparen op de maandelijkse kosten. Welke tips en trucjes heb jij? Reageer onder dit artikel en help andere lezers om ook maandelijks meer geld over te houden voor leuke dingen. Dat willen we toch allemaal? Succes met besparen in 2019!

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

1 Comment

  1. Els schreef:

    Ik gebruik ook nog scoupy.nl en heb de verwarming een graad lager gezet

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.