8 Slimme bespaartips, besparen op boodschappen!

Besparen & Budget By aug 16, 2018 3 Comments

Iedereen wil graag besparen waar het kan, zo ook op boodschappen. Waarom meer betalen dan nodig is? Het bedrag dat je maandelijks voor je boodschappen wilt uitgeven kan toch nog aardig oplopen. Wij geven je een 8 slimme bespaartips om geld te besparen op boodschappen!

Maak een weekplanning

Maak een weekplanning voor je maaltijden. Door een weekplanning voor je maaltijden te maken kun je heel wat besparen op boodschappen. Doe de boodschappen in het weekend, dan kun je de folders alvast doorbladeren of check ze via de folderapp, zo kun je bekijken wat er in de aanbieding is voor de aankomende week en daar je weekplanning op aanpassen. Zet de dingen die je moet halen voor de weekplanning en je andere producten zoals brood, schoonmaakmiddelen en het drinken op een boodschappenlijstje en haal alleen wat er op je lijstje staat.

gamba gerecht

Haal boodschappen op een vaste dag

Haal alles wat je nodig hebt eens per week, zo voorkom je dat je vaker naar de supermarkt gaat en onnodige dingen haalt. Met een weekplanning is dat goed te doen en ook zo kun je besparen op boodschappen.

Lees ook : hoe je kunt besparen op de kosten van je afval.

Houdbaarheidsdatum

Bij een aantal winkels, zoals bijvoorbeeld Albert Heijn en de Aldi worden er stickers geplakt met 30% (en meer) korting. Dit komt voor op producten die de volgende dag over de houdbaarheidsdatum zijn. Van plan om op zaterdag boodschappen te doen en woensdag kip te eten? Dat kan prima als er dan een sticker op zit waarbij je korting krijgt omdat het product dan eigenlijk niet meer houdbaar of goed is. Je kunt het meteen na aankoop in de vriezer bewaren! Scheelt je toch weer minimaal 30% korting.

Leven op budget

Plannen, een weekschema en kopen op houdbaarheidsdatum zijn dingen die allemaal al een hele hoop schelen op uitgaven die eigenlijk onnodig zijn. Toch kun je nog meer doen om jezelf te beperken in het uitgeven van geld aan boodschappen. Maak een boodschappen budget. Een vast budget dat je uit wilt geven aan boodschappen voor de week. Pin dit geld en hou het apart, dit geld geef je alleen uit aan de boodschappen. Je hebt nu meteen een goed overzicht op je uitgaven. Contant geld zie je makkelijker verdwijnen dan wanneer je aan het pinnen slaat. Geld dat je overhoud laat je in de ‘pot’ dit kan gebruikt worden wanneer het een keer echt nodig is.

Lees ook onze herfsttips!

Besparen op boodschappen door te kopen in de aanbieding

Besparen op boodschappen doe je natuurlijk ook door producten in de aanbieding te kopen. Aanbiedingen kunnen je echter wel verleiden tot het doen kopen van onnodige spullen. Vraag je dus af of je het echt nodig hebt. Toch is het goed om gebruik te maken van aanbiedingen, en ook kun je besparen door voorraadjes te maken. Denk hierbij aan producten die lang houdbaar zijn en echt een goede prijs hebben, bijvoorbeeld 1+1 gratis op Unox Soep, of andere producten die je met regelmaat gebruikt. Ook is het verstandig om je favoriete wasmiddelen, vaatwastabletten en schoonmaakmiddelen in te slaan als ze een goede prijs hebben.

besparen op de boodschappen

Tip: ook via bol.com heb je vaak leuke aanbiedingen en ze bezorgen het nog netjes thuis ook!

Meal prepping

Als je een vriezer tot je beschikking hebt is dit zeker iets wat je zou moeten doen!  Met bijvoorbeeld pasta’s is dit ideaal. Maak een ruime hoeveelheid van het gerecht en doe dit in bakjes in je vriezer. Makkelijk als je weinig tijd hebt, je haalt het uit de vriezer en even later in de magnetron. Ping! Klaar! Makkelijk besparen op boodschappen toch?!

Huismerk

Je hebt A-merken en huismerken. Over het algemeen zijn de A-merken duurder in aanschaf, maar dat wil niet zeggen dat A-merken altijd beter, gezonder of lekkerder zijn. Huismerken zijn vaak ook erg goed en het kan best wat centjes schelen.

Restjes eten

Klinkt niet lekker, is het wel. Even met het oog terug naar je weekschema en het meal prepping. Vaak blijft er wel wat over van maaltijden, is dit de moeite waard en kun je het invriezen? Doe het dan! Plan in je weekschema een dag in waarop je de restjes gaat eten. Je hoeft niet te koken, het bespaard je en tijd en geld.

Lees ook hoe je kunt besparen op verzekeringen!

En

Onze herfsttips voor kids 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

3 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Een weekmenu maken op basis van de aanbiedingen werkt voor mij erg goed. En vooral niet te vaak naar de supermarkt gaan.

 2. Chantal schreef:

  Maak ook al jaren een weekplanning voor 5 dagen, omdat er altijd dagen zijn die anders lopen EN er altijd wel restjes zijn. Dat werkt perfect voor mij! Verder inderdaad zo min mogelijk in de winkel komen wat mij betreft. Bestel nu al een 2 jaar mijn boodschappen online en ook daar bespaar ik veel mee. Ik bestel wat ik nodig heb, in plaats van “te shoppen” in de supermarkt.

  1. Maddy schreef:

   Herkenbaar! Je gaat idd in de supermarkt sneller ‘shoppen’, met online boodschappen doen is dat inderdaad minder. Minder verleidingen he?

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.