Zwemles

Zwemles, ze moeten al zo veel kunnen!

Mama & Kinderen By mei 30, 2018 No Comments

Zwemles is een noodzakelijk iets, tenminste dat vind ik wel. De meeste kinderen zijn gek op water en zo ook die van mij. Ik wil natuurlijk dat ze leren zwemmen en zich goed kunnen redden in het water. Dat dure grapje nemen we dan maar voor lief. Als ik hoor en zie wat de kinderen bij zwemdiploma A al moeten kunnen sta ik soms versteld. De dingen die Merel nu al leert bij de zwemles voor zwemdiploma A, die leerde ik nog niet eens toen ik bezig was met zwemdiploma B.

zwemles

Pixabay

Eerste keer zwemles

De eerste keer dat Merel naar zwemles ging is nu ongeveer 10 maand geleden, bij de eerste les moet er één ouder mee. Je moet mee in het water en je kind moet van de rand een aantal keer in het water springen en de ouder moest het kind vangen. Top als je zwanger bent, lekker met je dikke buik in het water en maar vangen.

Baby- en peuterzwemmen

Mijn schoonmoeder ging altijd baby- en peuter zwemmen. Afwisselend tussen Merel en Bram.  De nodige voorbereiding hebben ze dan al gehad. Scheelde ook weer een badje met de zwemles. Normaal gesproken starten ze hier in het pierenbadje om watervrij te worden. Dat was Merel dus al en dat badje mocht overgeslagen worden.

Zwemles

Pixabay

Door een gat zwemmen en nog veel meer

Merel zit nu in het één na laatste badje. Ja hier zijn er 5 baden die de kinderen door moeten. In mijn tijd was dat nog gewoon het ondiepe, het halve diepe en het diepe. Merel moet met haar zwemles voor diploma A al door een gat zwemmen. Dat gat zit 3 meter onder water. Wij leerden bij diploma B 7 meter onder water zwemmen en dat was ’t. Ze moet op haar buik en rug zwemmen, maar niet alleen de gewone schoolslag. Ook moet ze borst- en rugkrol kunnen. Ik geloof dat ik dat nog nooit gehad heb met zwemles. En zo zijn er nog een aantal dingen die ze moeten kunnen. Ik vind het veel, maar ook erg knap!!

Met kleding aan zwemmen

Ook moet elke eerste knip van de kaart in de kleren gezwommen worden. Een kaart bestaat uit 4 knipjes dus elke 4 weken moet ze met de kleren aan zwemmen. Hieronder zit dan wel zwemkleding zodat ze na een halve les geloof ik verder kunnen in de zwemkleding. Een zwemoutfit bestaat dan uit:

  • Schoenen
  • T-shirt
  • Lange broek
  • Of een lange jurk tot over de knietjes

Elke zomer

Elke zomer komt er weer minimaal 1 bericht in het nieuws dat er een kindje verdronken is. Verschrikkelijk!! Dit is iets wat je niemand gunt en waarvan je ook wenst dat het je nooit zal overkomen. Wat dat betreft vind ik het erg goed dat de lessen zijn aangepast.

Welke zwemdiploma’s?

Ik laat mijn kinderen in ieder geval opgaan voor zwemdiploma’s A & B. Als ze het leuk blijven vinden kunnen ze eventueel nog door voor diploma C of bij de zwemclub. Niet omdat ik het zelf zo fijn vind om er steeds heen te moeten, maar omdat ik vind dat ze zich goed moeten kunnen redden in het water.

Wat vind jij van de zwemles van tegenwoordig?

 

 

Author

| Madelon | Founding mom van Meer Met Mama | Mama van 3 | Gelukkig getrouwd | Wierden | 1989 |

No Comments

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.